Centura Buftea, scoasă la licitaţie. Ce lungime va avea şi cât va costa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centura Buftea, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Centura Buftea, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu a transmis, joi, că documentaţia privind licitaţia pentru execuţia variantei de ocolire a oraşului Buftea a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, iar după ce se va valida de către ANAP, va fi stabilită şi data depunerii ofertelor.

„Începe licitaţia pentru execuţia variantei de ocolire (centura) oraşului Buftea. Documentaţia privind licitaţia a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, iar după ce se va valida de către ANAP, va fi stabilită şi data depunerii ofertelor.”, a transmis oficialul pe agina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, varianta de ocolire Buftea are o lungime de 5,7 km şi va avea trei pasaje şi două intersecţii: 

- pasaj peste drum betonat km 0+610 (L=36.10 m)

- pasaj peste DJ101 km 2+800 (L=84.90 m) 

„Intersecţia cu DJ101 este amenajată cu un pasaj superior pe varianta de ocolire şi intersecţie cu sens giratoriu proiectată sub pasaj. ”, menţionează Ionel Scrioşteanu.

- pasaj peste CF Bucureşti-Ploieşti km 4+525 (L=81.90 m)

- intersecţie giratorie la km 0+000 (începutul variantei intersectează DN 1A la km 17+100 şi va asigura conexiunea cu nodul rutier al autostrăzii de centură Bucureşti) 

- joncţiunea Variantei Ocolitoare cu DN 1A se face la km 21+700 (km 5+774 al Variantei Ocolitoare) utilizând Strada Metalurgiei.

Valoarea proiectului este de 192,2 milioane de lei, fără TVA

„Varianta de Ocolire Buftea va veni în completarea investiţiilor privind pasajul Mogoşoaia şi Autostrada Bucureştiului – A0. Aceasta va conduce la separarea traficului local de traficul de tranzit, producând beneficii atât la nivelul traficului de tranzit aferent DN1A, cât şi la nivelul traficului local aferent tramei stradale a oraşului Buftea.”, a transmis secretarul de stat.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite