Prima „autostradă nemţească” din România va fi gata înainte de termenul prevăzut în contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Nemţească, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Autostrada Nemţească, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis că luni, 13 decembrie 2021, a efectuat ultima vizită, înainte de darea în trafic, pe şantierul drumului de intrare în ţară dinspre Bulgaria (Drum de legătură DN5 – Şoseua de Centură – Pod Prieteniei).

„Ultima vizită înainte de darea în trafic, pe şantierul drumului de intrare în ţară, dinspre Bulgaria (Drum de legătură DN5 – Şoseua de Centură – Pod Prieteniei). Marcajul rutier este efectuat pe 90% din lucrare. Continuă montarea panourilor anti-orbire.  A fost finalizată montarea parapetului median şi continuă montarea parapetului metalic de protecţie.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit secretarului de stat, s-a finalizat şi asfaltarea giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu şi continuă montarea sistemului de iluminat, a semnalizării verticale, precum şi a pavajului din interiorul giratoriului. 

Ionel Scrioşteanu a mai precizat că aceasta este încă o lucrare pe care a început-o în 2020 şi care este finalizată înainte de termen.

„Este prima „autostradă nemţească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a aşternut prin turnare continuă.”, menţionează sursa citată.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor a prezentat şi un scurt istoric al proiectului.

- 20 octombrie 2020 - A fost emisă autorizaţia de construire 

- 21 octombrie 2020 – A fost dat ordinul de începere a lucrărilor 

- 28 octombrie 2020 - Start lucrări 

„Antreprenorul lucrării este SC PORR CONSTRUCT, iar valoarea contractului a fost de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Durata execuţiei obiectivului, conform contract, era de 18 luni. Finanţarea lucrării a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.”, a precizat oficialul.

Conform datelor transmise de acesta, drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. 

Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. 

Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeaşi structură ca a variantei ocolitoare.

La sfârşitul lunii trecute, Ionel Scrioşteanu anunţa că înainte de 20 decembrie se va putea circula pe drumul de intrare în ţară, dinspre Bulgaria (Drum de Legătură DN5 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite