Centura Bucureşti: Cum avansează lucrările la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis, joi, că începând din data de 4 dcembrie va fi deviat traficul pe Centura Bucureştiului, în zona lucrărilor la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni, deoarece au început să sosească în şantier elementele tablierului metallic, care vor fi asamblate la sol, pe zona centrală a pasajului.

„Sâmbătă va fi deviat traficul pe Centura Bucureştiului, în zona lucrărilor la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni.

Cei care doresc să tranziteze Centura Bucureştiului şi DN4, începând de sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 10,00, trebuie să circule cu atenţie sporită, din cauză că traficul va fi deviat în totalitate, pe toate sensurile de mers, să urmărească şi să respecte cu atenţie semnalizarea rutieră din zona lucrărilor. 

Restricţiile de trafic sunt necesare pentru că au au început să sosească în şantier elementele tablierului metallic, care vor fi asamblate la sol, pe zona centrală a pasajului.”, a transmis secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a mai anunat că joi a fost turnată ultima culee necesară pasajului, cea a rampei de urcare-coborâre dinspre Bucureşti. 

„Până acum, au fost montate grinzile de beton pe 5 deschideri, aferente rampelor de urcare dinspre Berceni şi coborâre spre Glina. ”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

Potrivit acestuia, se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea şi turnarea riglelor peste pilele deja executate. 

De asemenea, continuă cofrarea, armarea şi turnarea radierelor şi elevaţiilor pilelor rampei de urcare-coborâre dinspre Bucureşti, dar şi devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului. 

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic anul viitor, după cele de la Domneşti şi Berceni.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite