Centura Bucureşti: CNAIR a semnat contractul cu Tirrena Scavi. Când ar trebui să fie gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CNAIR a semnat cu antreprenorul Tirrena Scavi  contractul  pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura Bucureşti, sectorul DN2 ( E85, Km 12+300) – A2 (Km 23+750).

Valoarea de semnare a contractului este de 235.747.292,70 Lei fără TVA, sursa de finanţare fiind  Fondul de Coeziune în cofinanţare cu Bugetul de Stat.

Obiectivul principal al acestui proiect este modernizarea a 11,524 km din centura rutieră a municipiului Bucureşti, sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacităţii de circulaţie de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie (câte două pe sens) şi eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi precum şi reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe acest sector de drum naţional. 

Durata contractului este de 75 de luni si cuprinde: 15 luni perioada de execuţie şi minim 60 luni perioada de notificare a defecţiunilor.

“Lucrurile trebuie să se desfăşoare într-o continuă dinamică şi de aceea şedinţele necesare aprobării documentelor sau solicitării unor soluţii tehnice să se desfăşoare ori de câte ori e necesar. Urmăresc permanent situaţia infrastructurii şi pot să spun că acolo unde mai există bariere administrative, le eliminăm cu celeritate. Antreprenorii trebuie să aibă front de lucru şi proiectele să poată fi implementate cât mai rapid. Anul acesta avem un buget construit pentru realizarea  investiţiilor, astfel încât proiectele care au avut un ritm lent de construcţie să intre în linie dreaptă. Trebuie flexibilizat circuitul administrativ, astfel încât cei responsabili să-şi asume, cu adevărat, deciziile luate” a spus Lucian Bode.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite