Ce spune Iohannis despre creşterea pensiilor şi a alocaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut luni o serie de precizări privind creşterea pensiilor şi a alocaţiilor în acest an, în contextul în care PSD nu ar fi precizat care ar putea fi sursele de finanţare.

Întrebat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni, dacă a discutat cu premierul Ludovic Orban despre creşterea pensiilor, Iohannis a spus:  “Este o chestiune care va fi analizată şi discutată de Guvern, dar este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat”.

În ce priveşte o posibilă solicitare adresată premierului referitor la  majorarea pensiilor din luna septembrie, şeful statului a răspuns: “Nu am discutat în această perioadă acea chestiune, ce am discutat acum, despre angajarea răspunderii”.

Iohannis susţine că este important să fie găsite resursele pentru creşterea alocaţiilor. 

“Cred că este foarte important ca guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor”, a mai declarat şeful statului.

Premierul ​Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu acordat HotNews.ro, că majorarea alocaţiilor şi a pensiilor depinde de evoluţia economică. Premierul a precizat însă că îşi doreşte aceste creşteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluţia economiei pe termen lung”. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a afirmat că susţine 100% declaraţiile lui Orban şi că PSD nu a prezentat surse de finanţare nici pentru pensii, nici pentru dublarea alocaţiilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite