Ce spun chinezii de la CEFC China despre preluarea integrală a KMG International: „Dacă va exista o solicitare, vom fi dispuşi să analizăm”

0
0

Chinezii de la CEFC China vor să dezvolte, împreună cu KazMunayGas, o strategie comună prin care să intensifice şi să extindă afacerile din Europa, punând accent pe KMG International, fostul Grup Rompetrol, pe care aceştia susţin că „sunt dispuşi să o sprijine puternic”, însă vor analiza posibilitatea de a prelua întregul pachet de acţiuni, în cazul în care va exista o solicitare în acest sens.

„Colaborarea dintre companiile CEFC şi KazMunayGas este una strategică. Noi suntem pregătiţi ca, alături de KazMunayGas International, să dezvoltăm strategia noastră comună, în special în domeniul energiei, mai ales în Europa. Noi ne vom intensifica şi extinde activitatea în sectoarele midstream şi downstream. Pe această bază, noi ne vom extinde pe plan global. În acelaşi timp, vom intensifica investiţiile în segmentele midstream şi upstream”, a declarat Zang Jianjun, director executiv al CEFC, într-un interviu, potrivit dcnews.ro.

Jianjun a precizat că, în viitor, CEFC China este dispusă să sprijine puternic compania KazMunayGas International şi, de asemenea, „să dezvoltăm şi să extindem activitatea în sectoarele midstream şi downstream”.

Negocierile dintre CEFC China şi KazMunaiGaz pentru vânzarea a 51% din fostul Rompetrol Group au ajuns în etapa finală, a anunţat în decembrie KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol. Activele achiziţionate includ activităţile Rompetrol din România, Bulgaria, Moldova şi Georgia, dar şi unităţi de producţie precum rafinăriile Vega Ploieşti şi Petromidia Năvodari - cea mai mare rafinărie din România, aflată în portul Constanţa.

Zang Jianjun a mai precizat că scopul achiziţionării pachetului de 51% din acţiuni „este acela de a pune bazele şi a dezvolta relaţiile de colaborare cu KazMunayGas International, în vederea creării unei platforme de dezvoltare comune”. El a mai spus că nu intenţionează, în acest moment, să achiziţioneze alte pachete de acţiuni, însă dacă va exista o solicitare din partea KazMunayGas International în acest sens, ei vor fi dispuşi să analizeze o astfel de posibilitate.

Jianjung a mai menţionat că este mulţumit de activitatea managementului companiei KazMunayGas International şi rezultatele atinse în 2016 sunt unele de succes.

KMG International (fostul Grup Rompetrol), parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, şi-a majorat anul trecut profitul net la 88 de milioane de dolari, datorită creşterii afacerilor din România. Compania arată că şi-a îmbunătaţit în 2016 performanţele tehnologice şi rezultatele financiare, pe fondul continuării programelor de consolidare şi dezvoltare a activităţilor şi operaţiunilor de profil în România şi în regiunea Mării Negre.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite