Ce casă cumperi cu 60.000 de euro?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce casă cumperi  cu 60.000 de euro?
Ce casă cumperi cu 60.000 de euro?

În majoritatea cartierelor din Capitală, soluţia rămâne garsoniera.Costul locuinţelor cu două camere din ansamblurile rezidenţiale noi depăşeşte cu mult suma-limită garantată prin programul Prima Casă.

Opţiunile cumpărătorilor care vor să apeleze la creditul garantat de stat sunt relativ limitate. În general, locuinţele finalizate nevândute încă se adresează cumpărătorilor cu venituri peste medie, care dispun şi de lichidităţi personale însemnate.

Astfel, de cele mai multe ori, preţul unui apartament depăşeşte valoarea de 60.000 de euro, potrivit unui studiu realizat de portalul de profil Proiecte.biz. În afară de asta, mulţi dintre dezvoltatorii prezenţi pe piaţa autohtonă nu dispun de multe variante pentru clienţii finanţaţi prin programul guvernamental, dacă aceştia doresc mutarea imediată.

Estul oferă cele mai multe opţiuni

În zona de est, se remarcă o ofertă mai largă de apartamente finalizate. În cartierul Titan, în complexul Pallady Residence, dezvoltatorul oferă o garsonieră de 54 de metri pătraţi utili, la preţul de 63.450 de euro cu TVA inclus. 

Un apartament cu două camere de 71 de metri pătraţi utili costă 88.890 de euro TVA inclus. Mult prea mult pentru un aplicant la Prima Casă, fără a pune la socoteală locul de parcare, care costă 7.140 de euro cu TVA şi care se achită separat.

În partea de sud a Capitalei, ansamblul Fortuna Residence oferă o garsonieră de 50 de metri pătraţi la un preţ de 51.512 cu TVA inclus. În acelaşi complex, pentru două camere cu o suprafaţă utilă de 74 de metri pătraţi se solicită 73.000 de euro.

În vest, în zona Militari, în ansamblul Ten Blocks, sunt disponibile apartamente cu două camere cu suprafaţe utile de 90 de metri pătraţi, la un preţ de 89.000 de euro cu TVA şi loc de parcare inclus.

Acest preţ este prohibitiv pentru cei care cumpără prin programul Prima Casă. Soluţia pentru ei este garsoniera. În Militari Residence de pildă, o garsonieră de 49 de metri pătraţi utili costă 49.000 de euro, iar un apartament cu două camere de 86 de metri pătraţi utili, 86.000 de euro, cu TVA inclus.

Nordul, plin de oferte scumpe

În partea de nord , oferta este mai numeroasă, dar preţurile se situează peste medie. Spre exemplu, în Băneasa, în complexul finalizat North Lane, un apartament cu două camere costă 78.000 de euro.

Prima Casă este, şi în nord, tot o garsonieră. În Greenfield Residence, preţul unui astfel de spaţiu locativ este 59.500 de euro, TVA inclus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite