Câți bani economisesc americanii pentru pensie. Ce greșeli majore fac

0
Publicat:

Economiile medii de pensie pentru americani variază, pe segmente de vârstă, cele mai mari sume fiind strânse evident de cei mai vârstnici: Statisticile sunt însă îngrijorătoare.

Cineva ține mai multe teancuri de dolari în mâini
Economiile medii de pensie pentru americani variază, pe segmente de vârstă

Economiile medii de pensie pentru americani se ridică la doar 87.000 de dolari, o cifră mult mai mică decât ceea ce este necesar pentru o bătrânețe confortabilă.

Acest decalaj de economii - suma pe care oamenii au economisit-o efectiv față de ceea ce cred ei că este necesar pentru pensionare - este în creștere semnificativă. De fapt, un sondaj recent de la Northwestern Mutual dezvăluie că 1,46 milioane de dolari este ținta ideală de economii pentru pensie, în creștere față de 1,27 milioane de dolari anul trecut.

Datele privind economiile pentru pensii pe care americanii le dețin în prezent au fost extrase de Visual Capitalist pe baza datelor din sondajul 2022 al Rezervei Federale privind finanțele consumatorilor .

Economiile pentru pensie din SUA, pe grupe de vârstă:

image

Pentru persoanele cu vârsta de 35 de ani și mai puțin, economiile medii au fost de 18.880 USD, în timp ce această sumă a crescut la 200.000 USD pentru cei cu vârsta între 65 și 74 de ani.

La ratele actuale, acest lucru înseamnă că generațiile mai în vârstă trăiesc cu doar 10.000 USD pe an la pensie doar pe baza acestor economii. Având în vedere acest deficiență, americanii vor trebui să se bazeze din ce în ce mai mult pe beneficiile de securitate socială pentru a-și face rostul. De fapt, se estimează că guvernele de stat și federale vor avea nevoie de 1,4 trilioane de dolari pentru costurile asistenței publice până în 2040.

Un motiv din spatele scăderii economiilor pentru pensii este scăderea abruptă a planurilor de pensii sponsorizate de angajare în ultimele câteva decenii. Începând cu 2022, existau 37,8 trilioane de dolari deținute în planurile de pensii din SUA și în conturile individuale de pensionare (IRA). Dintre acestea, planurile de angajare au cuprins o cotă substanțială de 70% din aceste active.

Cu toate acestea, pentru mulți americani economisirea pentru pensie a devenit o luptă din ce în ce mai dificilă. De fapt, un sondaj separat arată că doar 58% dintre americanii cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani au conturi de pensionare, subliniind provocările tot mai mari cu care se confruntă în pregătirea pentru pensionare.

Printre cele mai frecvente greșeli de planificare a pensionării se numără subestimarea impactului inflației, a speranței de viață și a costurilor asistenței medicale. Pentru a combate această problemă, 12 state au adoptat conturi automate de economii pentru pensii pentru angajații privați. Aceste programe, care afectează până la 56 de milioane de oameni, înscriu automat angajații cu posibilitatea de a renunța, pentru a ajuta americanii să economisească pentru viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite