Cât au câştigat cel mai bine plătiţi directori din lume în cel mai bun an al lor - INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veniturile directorilor generali ai primelor 500 de companii au crescut cu 16% în 2015 Foto Shutterstock
Veniturile directorilor generali ai primelor 500 de companii au crescut cu 16% în 2015 Foto Shutterstock

Nu sunt vedete de televiziune, nu sunt staruri de la Hollywood şi nu cântă în trupe rock, dar sunt plătiţi la fel de generos. Sunt cei mai bine plătiţi directori din lume.

Cel mai bine plătit manager din lume este David Zaslav, CEO-ul Discovery Communications, compania care deţine postul de televiziune Discovery. Onorariul său s-a mărit de patru ori în 2014, după prelungirea contractului, şi a ajuns la 156,1 milioane de dolari.

David Zaslav, care coordonează activităţile de la Discovery Communications încă din 2007, şi-a renegociat anul trecut contractul cu acest grup media, pe care îl va conduce până în 2019. Pachetul său salarial de anul trecut a constat în acţiuni în valoare de 145 milioane de dolari, bonusuri cash în valoare de 6 milioane de dolari, un salariu de bază de 3 milioane de dolari şi indemnizaţii de 1,9 milioane de dolari.

Pe locul al doilea s-a clasat directorul executiv, Bart Becht, al unui concern britanic, Reckitt Benckiser, cu activităţi în domeniul sănătăţii, cosmetice şi îngrijirii locuinţei. A fost însă vorba de bonusurile primite înainte de retragerea sa din fruntea companiei.

Deşi Google este deţinută de Alphabet, ambele companii de IT apar în topul celor mai bine plătiţi CEO din lume. De altfel, Alphabet a devenit în acest an cea mai valoroasă companie din lume, detronând pe Apple.

Între cele două companii de IT s-a intercalat Liberty Global, companie specializată în transmisii de date şi operator de reţele TV.

Magnatul din publicitate, Sir Martin Sorell (foto) este cel mai bine plătit director din Marea Britanie, fiind situat pe locul 6 în top. În 2014 el a câştigat 95 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a reprezentat pachetul de 3,55 milioane de acţiuni, valorând peste 80 de milioane de dolari.

Conform revistei Forbes, veniturile directorilor primelor 500 cele mai valoroase companii din lume au crescut anul trecut cu 16%, însumând 5,2 miliarde de dolari. În media aceasta a însemnat aproximativ 10,5 milioane de dolari pentru fiecare. Peste 60% din aceste sume au fost acordate în pachete de acţiuni la companiile la care sunt angajaţi.

top cei mai bine platiti ceo
EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite