Casa Verde 2019. Fonduri epuizate în şapte din cele opt regiuni. Unde mai sunt bani disponibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Alexe, ministrul Mediului FOTO gov.ro
Costel Alexe, ministrul Mediului FOTO gov.ro

Fondurile pentru instalarea de panouri fotovoltaice cu bani de la stat au fost epuizate în şapte din cele opt regiuni din România, la doar o zi de la relansarea programului Casa Verde 2019.

„Toate sumele au fost epuizate, mai puţin regiunea Bucureşti-Ilfov, unde a mai rămas un rest de bani. Prioritatea noastră este evaluarea cât mai rapidă a dosarelor depuse astfel încât să demareze cât mai curând instalarea”, a declarat joi noul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Conform site-ului Administraţiei Fondului pentru Mediu, doar în regiunea Bucureşti-Ilfov mai erau disponibile fonduri totale de 31,4 milioane lei, în timp ce în celelalte regiuni fondurile au fost epuizate.

Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice a fost reluat miercuri, după două luni de la suspendare din cauza suspiciunii de fraudă.

Valoarea totală destinată înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului este de 537 milioane lei.

Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat miercuri că programul Casa Verde va continua şi anul viitor, atunci „când vom putea corecta eventualele sincope de funcţionare identificate în ediţia-pilot de anul acesta”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite