Cardul social de 2.000 de lei a fost emis. Valoarea sprijinului pentru mame ar putea crește semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardul social de 2.000 de lei a fost deja tipărit, a anunțat vineri ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș, precizând că se ia în calcul majorarea sumei la 3.000 de lei.

O femeie numără mai multe bancnote de 1, 50 și 100 de lei
Cardul social de 2.000 de lei a fost emis.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din #banieuropeni”, a spus Marcel Boloș într-un video postat pe pagina sa de socializare.

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a spus ministrul.

Au fost alimentate și ultimele carduri pentru rechizite și haine

În ceea ce privește cardurile educaționale pe care sunt virați cei 500 de lei pentru haine și rechizite, ministrul Investițiilor a spus că au fost alimentate și ultimele 50.000 de carduri restante, astfel încât cei peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.

„Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie de 750 de lei”, a punctat ministrul Marcel Boloș.

Cardul pentru nou-născuți ar putea fi majorat de la 2.000 la 3.000 de lei

În ce privește cardurile pentru nou-născuți, Marcel Boloș a spus că se ia în calcul majorarea sumei în anii următori la 3.000 de lei.

„Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a încheiat ministrul.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite