Calendarul fiscal pe 2014. Ce termene avem în acest an pentru plata taxelor şi impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declararea şi plata impozitelor din acest an se va face în zilele obişnuite de 25 ale fiecărei luni, dar există şi termene speciale pentru taxele introduse anul trecut.

Pe baza datelor din calendarul obligaţiilor fiscale pe anul 2014, publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, „Adevărul“ vă propune o trecere în revistă a principalelor termene-limită până la care trebuie declarate şi plătite impozitele.

În principiu, zilele de 25 ale fiecărei luni sunt cele mai importante termene, atât pentru luna anterioară, cât şi pentru trimestrul anterior sau, după caz, trimestrul următor. De exemplu, ziua de 25 martie este importantă pentru raportările aferente lunii februarie, dar şi pentru trimestrul I sau, anticipativ, pentru trimestrul II al anului.
Iată noile repere fiscale ale lui 2014:

** 15 ianuarie. Persoanele fizice care realizează venituri din chirii trebuie să depună Declaraţia 220 privind aceste venituri.

** 27 ianuarie. Puteţi depune o notificare privind aplicarea sau încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, care a devenit opţională.

** 31 ianuarie. Persoanele juridice care optează pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor trebuie să-şi depună declaraţia de înregistrare fiscală în acest scop.

** 25 februarie. ONG-urile şi societăţile agricole trebuie să-şi declare profitul pe 2013.

** 25 martie. Plătitorii de impozit pe profit trebuie să-şi declare şi să plătească acest impozit pe anul 2013.

** 31 martie. Proprietarii trebuie să-şi plătească taxele locale pe clădiri, terenuri şi autovehicule.

** 1 aprilie. Intră în vigoare acciza suplimentară (7 eurocenţi/litru) pe benzină şi motorină. Tot din această zi cresc accizele la tutun.

** 30 aprilie. Instituţiile publice şi ONG-urile trebuie să depună bilanţurile pe 2013.

** 26 mai. Persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi independente, din chirii sau din activităţi agricole trebuie să-şi declare aceste venituri pe 2013. Tot la această dată trebuie declarată destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual. De asemenea, până la 26 mai trebuie declarată şi plătită prima tranşă pe acest an din impozitul pe construcţii, celebra „taxă pe stâlp“.

** 30 mai. Societăţile comerciale private sau de stat trebuie să-şi depună bilanţurile pe 2013.

** 1 septembrie. Cresc accizele pe alcool.

** 25 septembrie. A doua rată la „taxa pe stâlp“.

** 27 octombrie. Agricultorii plătesc anticipat 50% din impozitul pe venitul din activităţile agricole (prima rată).

** 15 decembrie. A doua rată (50%) la impozitul agricol.

Consultaţi AICI calendarul complet al obligaţiilor fiscale pe 2014

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite