Un miliardar din Emirate a plătit 4,9 milioane de dolari pentru a avea cifra 1 pe plăcuţa de înmatriculare a maşinii

Un miliardar din Emirate a plătit 4,9 milioane de dolari pentru a avea cifra 1 pe plăcuţa de înmatriculare a maşinii

Miliardarul Arif Ahmad Al Zarouni a câştigat licitaţia, care a pornit de la preţul de 1 milion de dirhami, moneda Emiratelor Arabe Unite, oferind 18 milioane de dirhami, echivalent cu 4,9 milioane de dolari FOTO Emirates auction

Un om de afaceri din Emiratele Arabe Unite a plătit 4,9 milioane dolari pentru o plăcuţă de înmatriculare a autovehiculului care avea trecută cifra 1, la o licitaţie care a avut loc sâmbătă seara în Sharjah, unul dintre cele şapte emirate ale statului arab, relatează Gulf News, potrivit News.ro.

Miliardarul Arif Ahmad Al Zarouni a câştigat licitaţia, care a pornit de la preţul de 1 milion de dirhami,  moneda Emiratelor Arabe Unite, oferind 18 milioane de dirhami, echivalent cu 4,9 milioane de dolari.  
 
„Am participat la licitaţia plăcuţelor de înmatriculare doar ca să obţin plăcuţa cu numărul 1. Ambiţia mea a fost întotdeauna să fiu numărul 1“, a afirmat Al Zaroun, care a susţinut că era pregătit să ofere orice sumă pentru a obţine plăcuţa de înmatriculare dorită. 
 
Miliardarii din Emirate au investit masiv în ultimii ani la bursă, pe piaţa de artă şi în imobiliare, însă ultima distracţie la modă este plata unor averi pentru a avea dreptul să deţină plăcuţe speciale de înmatriculare pentru maşinile lor de lux. 
 
În total, la licitaţia de sâmbătă seara au fost vândute 60 de numere speciale de înmatriculare pentru suma totală de 50 de milioane de dirhami (13,6 milioane de dolari), potrivit Gulf News.  În ultimii ani au fost organizate mai multe licitaţii de plăcuţe de înmatriculare speciale în cele mai importante oraşe ale Emiratelor Unite -  Dubai şi Abu Dhabi. Recordul a fost înregistrtat în februarie 2008, când o plăcuţă de înmatriculare care avea de asemenea cifra 1 a fost adjudecată la o licitaţie pentru circa 14 milioane de dolari. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările