UE prelungeşte pentru încă 5 ani taxele pentru motorina bio din SUA

UE prelungeşte pentru încă 5 ani taxele pentru motorina bio din SUA

FOTO: Shutterstock

Uniunea Europeană va menţine pentru încă cinci ani, taxele pentru motorina bio provenită din SUA, după ce a ajuns la concluzia că eliminarea acestor taxe ar conduce cel mai probabil la o creştere a importurilor la un preţ menţinut în mod artificial la un nivel redus, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, taxele, care datează din 2009, vor fi prelungite până în 2026, se arată într-un document publicat luni în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
Comisia Europeană, care a analizat cazul, a ajuns la concluzia că producătorii americani de motorină ar putea majora producţia la o capacitate maximă şi, de asemenea, vor redirecţiona vânzările din unele dintre exporturile lor de pe pieţe mai puţin profitabile către Uniunea Europeană, cea mai mare piaţă pentru motorină din lume.
 
Potrivit Executivului comunitar, producătorii americani beneficiază de pe urma subvenţiilor, inclusiv scutiri de taxe, granturi şi garanţii de credit.
 
Taxele antidumping variază de la zero la 198 de euro pe tonă, în timp ce taxele care au legătură cu subvenţiile variază între 211,2 şi 237 de euro pe tonă. Aceste taxe nu sunt cumulative astfel încât se aplică taxa care este mai mare.
 
Taxele vor continua să fie impuse pentru o gamă largă de companii, inclusiv Archer Daniels Midlands Co şi Cargill.

Dosarul iniţial a fost demarat de European Biodiesel Board în numele producătorilor europeni precum firma franceză Saipol şi firma germană Verbio.
 
În perioade normale, nord-vestul Europei are un deficit structural de motorină, ceea ce înseamnă că în portul olandez Rotterdam ajung nave încărcate cu motorină din întreaga lume.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările