Planul Ungariei privind acordarea directă de credite ipotecare de către Banca Naţională, respins de BCE

Planul Ungariei privind acordarea directă de credite ipotecare de către Banca Naţională, respins de BCE

Foto Ministerul Finantelor

Banca Centrală Europeană (BCE) se opune ideii ca Banca Naţională a Ungariei (NBH) să acorde direct credite ipotecare persoanelor fizice pentru construirea de case eficiente din punct de vedere energetic, transmite Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, într-un aviz juridic privind planificatele modificări ale legislaţiei NBH, BCE a apreciat că acest tip de creditare directă ar putea încălca reglementările UE privind finanţarea monetară şi expune Banca Naţională a Ungariei la "riscuri financiare substanţiale", transmite Agerpres.
 
"Autorităţile ungare sunt încurajate puternic să nu aloce NBH sarcina de a furniza împrumuturi pentru eficienţă energetică direct consumatorilor", informează BCE pe site-ul instituţiei.
 
Anul trecut, guvernatorul NBH, Gyorgy Matolcsy, a prezentat o propunere care implică un rol mai extins al instituţiei în extinderea finanţării verzi.
 
Deşi nu este de acord cu creditarea ipotecară directă, BCE a sprijinit planul NBH de a adăuga sprijinul pentru sustenabilitatea mediului ca un obiectiv secundar, dincolo de cel primar al stabilităţii preţurilor. 
Printeaza
TwitterPinterest
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările