După revoluţia gazului de şist urmează cea a petrolului de şist: importurile de ţiţei ale SUA, la minimul ultimilor 16 ani; producţia la maximul ultimilor 26 de ani

După revoluţia gazului de şist urmează cea a petrolului de şist: importurile de ţiţei ale SUA, la minimul ultimilor 16 ani; producţia la maximul ultimilor 26 de ani

Importurile scad pentru că SUA poate produce mai mult datorită noilor tehnologii  FOTO Reuters

Importurile de petrol ale Statelor Unite au scăzut în decembrie la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, în urma creşterii producţiei interne, potrivit datelor Administraţiei pentru Informaţii în Energie (EIA), scrie Mediafax, care citează Bloomberg.

Ştiri pe aceeaşi temă

Achiziţiile de ţiţei din străinătate au scăzut cu 1,1%, la 7,41 milioane de barili pe zi, cel mai redus nivel după ianuarie 1998, potrivit mediei aferente unei perioade de patru săptămâni încheiată în 27 decembrie, a anunţat EIA.
 
„Importurile scad pentru că putem produce mai mult petrol. Astfel economisim o mulţime de bani şi este bine pentru economie“, a spus Michael Lynch, preşedintele Strategic Energy & Economic Research din Winchester, Massachusetts.
Producţia internă a ţiţei a crescut săptămâna trecută la 8,12 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel atins după septembrie 1988, datorită creşterii cantităţilor extrase din zăcămintele de şist. Producţia a depăşit în octombrie importurile, pentru prima oară din 1995, potrivit EIA.
 
Cererea de petrol a scăzut cu 7,2% în săptămâna încheiată pe 27 decembrie. Consumul a atins maximul ultimilor cinci ani, de 21 de milioane de barili pe zi, în săptămâna încheiată pe 13 decembrie, a anunţat agenţia.
 
Mai puteţi citi:
 
Cererea de ţiţei nigerian în a scăzut în America de Nord, ca urmare a creşterii producţiei de petrol de şist, fenomen ce s-ar putea repeta şi cu alte state OPEC, scrie Wall Street Journal.
 
În nordul Texasului, direct în inima industriei petroliere, o companie energetică forează la mică distanţă de locuinţa Veronicăi Kronvall. Două dintre cele mai apropiate sonde se află la mai puţin de o sută de metri de grădina sa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: