Oraşele care oferă 10.000 de dolari celor care se mută acolo. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Oraşele care oferă 10.000 de dolari celor care se mută acolo. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Autorităţile mai multor metropole au iniţiat proiecte prin care intenţionează să atragă cât mai multe persoane pentru cel puţin un an, oferind în schimb 10.000 de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Metropola Tulsa urmăreşte să atragă noi rezidenţi oferind celor care lucrează de la distanţă şi antreprenorilor 10.000 de dolari pentru a se muta acolo. Dacă aceştia sunt de acord să rămână timp de cel puţin un an, muncitorii vor primi subvenţii pentru plata chiriei şi burse, informează The Washington Post.
 
Iniţiativa de la Tulsa este ultimul efort de a convinge oamenii să se mute în oraşe mai mici. Programele au bugete de mii de dolari, direcţionaţi către stimulente de natură financiară. Finanţatorii speră să atragă lucrători care altfel s-ar stabili în zonele metropolitane importante. De la criza financiară, oraşele cele mai prospere ale ţării au devenit şi mai importante din punct de vedere economic. Conform unui raport al instituţiei Brookings privind inegalităţile economice, dezvoltarea tehnologiei informaţiei a recompensat zonele deja dezvoltate.
 
Programul Dubbed Tulsa Remote este sponsorizat de Fundaţia George Kaiser Family Foundation, al cărei site web pentru iniţiativă a primit mai mult de 6.000 de aplicaţii de la începutul acestei luni, a declarat Ken Levit, directorul executiv al GKFF.
 
Pentru a fi eligibili pentru programul Tulsa Remote, solicitanţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani şi să lucreze cu o companie care să le permită să lucreze de la distanţă. Antreprenorii care nu locuiesc în zona Tulsa pot, de asemenea, să aplice. Pachetul total de 10.000 de dolari, care se întinde pe parcursul unui an, acoperă 2.500 dolari pentru cheltuieli de mutare, plăţi lunare de 500 USD pentru a acoperi chiria şi 1.500 dolari după ce locuiesc în Tulsa timp de un an, potrivit lui Levit.
 
Mai multe oraşe oferă stimulente majore pentru persoanele care doresc să se mute, potrivit CNBC. 
 
Studenţii care au absolvit în ultimii 10 ani o diplomă în programul STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă sau matematică) pot obţine până la 15 000 USD de la Fundaţia comunitară St. Clair dacă se mută St. Clair, Mich., unde rata de şomaj este de 3,9%. Subvenţia se acordă pentru a-şi achita împrumuturile pentru studii.
 
Fundaţia comunitară Hamilton din Hamilton, Ohio, oferă absolvenţilor de colegiu până la 5.000 de dolari pentru a se muta în Hamilton,  dacă şi-au asigurat deja un loc de muncă acolo. Zona are o rată a şomajului de 3,7%. 
 
Şi în New Haven, Conn. oamenii pot primi 10.000 de dolari în împrumuturi fără dobândă, pentru  prima lor casă. Rata şomajului este de 3,9%. Pentru a încuraja locuitorii să planteze chiar şi mai adânc rădăcini, familiile ar putea beneficia de 40.000 de dolari pentru şcolarizarea colegiilor în stat, dacă copiii lor absolvă şcoala publică din New Haven.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările