Gigantul imobiliar chinez Evergrande a reluat activităţile la peste 10 proiecte, după ce a evitat intrarea în default săptămâna trecută

Gigantul imobiliar chinez Evergrande a reluat activităţile la peste 10 proiecte, după ce a evitat intrarea în default săptămâna trecută

Foto EPA-EFE

Gigantul imobiliar chinez Evergrande, ale cărui datorii depăşesc 300 de miliarde de dolari, a reluat activităţile la peste 10 proiecte, în şase oraşe, între care se află şi Shenzhen, după ce a evitat intrarea în default săptămâna trecută plătind cuponul unor obligaţiuni în ultimul moment, transmite Reuters.

Evergrande nu a dezvăluit câte dintre cele 1.300 de proiecte imobiliare pe care le desfăşoară au fost nevoite să oprească activităţile.
 
Compania a anunţat pe 31 august că unele proiecte au fost suspendate din cauza întârzierilor survenite în plăţile către furnizori şi contractori şi că negociază reluarea construcţiilor.
 
Duminică, Evergrande a afirmat într-o postare pe contul său de pe platforma Wechat că unele dintre proiectele la care a reluat lucrările au intrat în etapa de finisaje interioare, în timp ce pentru alte clădiri a fost finalizată construcţia.
 
Evergrande a adăugat că eforturile sale de a garanta construcţia ar spori încrederea pieţei şi a inclus mai multe fotografii cu activitatea muncitorilor la diferite proiecte, ştampilate cu ora şi data.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările