Fondatorii Google au vândut acţiuni de peste 1 miliard de dolari

Fondatorii Google au vândut acţiuni de peste 1 miliard de dolari

Fondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, au vândut cumulat acţiuni în valoare de peste 1 miliard de dolari, începând din luna mai, pentru prima oară din 2017, relatează CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu luna mai, cei doi au vândut acţiuni din clasa A şi clasa C de peste 1,07 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare, scrie CNBC
 
Vânzările efectuate de Brin au totalizat peste 610 milioane de dolari, iar cele ale lui Page, inclusiv din această săptămână, sunt de peste 462 de milioane de dolari.
 
Ambii fondatori efectuează vânzările în cadrul unor planuri de tranzacţionare prestabilite.
 
Brin şi Page au vândut ultima oară acţiuni în 2017.
 
Acţiunile Alphabet au înregistrat performanţe bune în acest an. Acţiunile din clasa A ale Alphabet, compania mamă a Google, au crescut în acest an cu peste 50%, depăşind avansul Nasdaq Composite şi al unor giganţi precum Amazon şi Apple.
 
Compania a raportat miercuri venituri şi profituri solide.
 
Page a renunţat la rolul de CEO al Alphabet la sfârşitul anului 2019, predând frâiele CEO-ului Google Sundar Pichai. În acelaşi timp, Serghei Brin a renunţat la funcţia de preşedinte al Alphabet, iar rolul său a fost eliminat.
 
Page şi Brin, care au co-fondat Google în 1998, rămân membri ai consiliului de administraţie al Alphabet şi deţin un pachet majoritar de acţiuni la companie, controlând 51% dintr-o clasă specială de acţiuni cu drept de vot ale Alphabet.
 
Cei doi sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume. Miliardarii din Silicon Valley şi-au păstrat un profil scăzut de la renunţarea la rolurile lor de conducere, deşi Brin a apărut săptămâna aceasta la primul magazin de vânzare cu amănuntul al Google din New York,. Page ar fi petrecut mult timp pe iahtul său din Insulele Fijian în timpul pandemiei, potrivit Insider.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările