Fermierii olandezi au blocat accesul la depozitele magazinelor ca parte a unui protest

Fermierii olandezi au blocat accesul la depozitele magazinelor ca parte a unui protest

Foto: Pixabay

Peste 10 mari centre de distribuţie aparţinând diferitelor supermarketuri au fost blocate luni de fermierii olandezi pentru a protesta împotriva noii politici a guvernului privind azotul, conform Netherlands Broadcasting Corporation (NTK).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit canalului TV NTK, acţiunea a afectat, printre altele, depozitele situate în oraşele Almere, Zaandam, Zwolle, Deventer, Nijmegen, Heerenveen deţinute de magazinele Albert Hein, Yumbo şi Lidl. Potrivit autorităţilor rutiere, au fost blocate şi unele autostrăzi importante, ceea ce a dus la blocaje în mai multe zone. Din cauza situaţiei actuale, cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară, Albert Hein, a anulat livrarea comenzilor online pentru luni. În oraşul Hengelo, transmite NTK, este blocată intrarea într-o fabrică de procesare a deşeurilor, a cărei activitate, potrivit fermierilor, duce şi la eliberarea de azot în atmosferă.

Protestele fermierilor au loc în toată ţara de săptămâni întregi. Principala nemulţumire a manifestanţilor este legată de politica guvernului privind azotul, care vizează protejarea naturii. Măsurile propuse de autorităţi îi vor obliga pe fermieri să reducă producţia sau chiar să-şi înceteze complet activităţile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările