Elon Musk a donat acţiuni Tesla în valoare de 5,74 miliarde de dolari unei organizaţii de caritate. Analist: Beneficiul său fiscal ar fi uriaş

Elon Musk a donat acţiuni Tesla în valoare de 5,74 miliarde de dolari unei organizaţii de caritate. Analist: Beneficiul său fiscal ar fi uriaş

FOTO EPA-EFE

Elon Musk a donat, între 19 şi 29 noiembrie 2021, un total de 5.044.000 de acţiuni Tesla unei organizaţii de caritate, potrivit dosarului său de la Comisia de Valori Mobiliare (SEC) din SUA, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, valoarea donaţiei a fost de 5,74 miliarde de dolari, pe baza preţurilor de închidere ale acţiunilor Tesla în cele cinci zile în care acestea au fost donate. Dosarul nu a dezvăluit numele organizaţiei de caritate, precizează ZF.
 
Analiştii au declarat că ar exista un avantaj fiscal în aceste donaţii, deoarece acţiunile donate unor organizaţii de caritate nu sunt supuse impozitului pe câştigurile de capital, ca în cazul în care ar fi fost vândute.
 
„Beneficiul său fiscal ar fi uriaş”, a spus Bob Lord, un membru asociat pe probleme de politică fiscală la Institutul pentru Studii Politice din SUA. „Ar economisi între 40% şi 50% din impozitul pe cele 5,74 miliarde donate”.
 
Donaţia îl plasează pe Musk drept al doilea cel mai mare donator al Americii, după Bill Gates şi Melinda French Gates, potrivit datelor din Chronicle of Philanthropy.
 
Musk este preşedintele fundaţiei care îi poartă numele, oferind granturi pentru „dezvoltarea unei inteligenţe artificiale sigure în beneficiul umanităţii”, potrivit site-ului său. Anul trecut, Musk şi fundaţia au oferit premii de 100 de milioane de dolari celor care pot veni cu o tehnologie care să ajute la eliminarea carbonului din atmosferă. Musk a cochetat şi cu obiective filantropice mai ambiţioase.
 
Miliardarul a declarat anul trecut pe Twitter: „Dacă (Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite) poate descrie exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foamea în lume, voi vinde acţiunile Tesla chiar acum şi o voi face”.

Tweetul a venit drept răspuns la o cerere de donaţie din partea lui David Beasley, directorul executiv al
Programului Alimentar Mondial.
 
La începutul lunii ianuarie 2022, specialiştii anunţau că averea antreprenorului american Elon Musk a crescut cu 32,6 miliarde de dolari, până la 304,2 miliarde de dolari într-o singură zi, ca urmare a creşterii semnificative a acţiunilor companiei sale Tesla. Acest lucru este evidenţiat de datele clasamentului miliardarilor publicat de Forbes, care se actualizează în timp real.
 
Astfel, Elon Musk a devenit din nou un om cu o avere de peste 300 de miliarde de dolari. În noiembrie 2021, a obţinut un astfel de rezultat - pentru prima dată în istorie.
 
Musk era deja cel mai bogat om de pe planetă înainte de creşterea acţiunilor Tesla, însă la începutul acestui an, şi-a mărit diferenţa faţă de cel mai apropiat rival al său, care rămâne CEO-ul grupului francez de companii LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Bernard Arnault, cu o avere de 200,6 miliarde de dolari.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările