Discuţii pe tema cripromonedelor: Un miliardar american susţine că Bitcoin ar putea fi o „armă financiară chineză” care subminează SUA

Discuţii pe tema cripromonedelor: Un miliardar american susţine că Bitcoin ar putea fi o „armă financiară chineză” care subminează SUA

Foto: Arhivă Adevărul

Miliardarul american de origine germană Peter Thiel, investitor în criptomonede, a îndemnat guvernul american să înăsprească reglementările plasate asupra criptomonedelor, în cadrul unei apariţii publice de marţi, scrie Bloomberg.

„Mă întreb în acest moment, [dacă] bitcoin ar trebui considerat parţial ca armă financiară chineză împotriva SUA”, a declarat Thiel în cadrul unui eveniment virtual susţinut de Fundaţia Richard Nixon, potrivit Hotnews.ro.
 
„[Bitcoin] ameninţă banii fiat dar ameninţă în special dolarul american”, a adăugat acesta. „[Dacă] China a tânjit după bitcoin, poate că SUA ar trebui, dintr-o perspectivă geopolitică, să pună nişte întrebări mai dure despre cum funcţionează exact”, a mai spus Thiel.
 
Pe lângă Thiel, în cadrul evenimentului, au mai vorbit fostul secretar de stat american Mike Pompeo şi Robert O’Brien, fostul consilier pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump.
 
Conversaţia dintre Thiel, care a criticat în mod frecvent companiile americane care fac afaceri cu Beijingul, şi cei doi foşti adversari proeminenţi ai Chinei din administraţia Trump s-a axat în mare parte în jurul relaţiilor dintre SUA şi China.
 
În timpul discuţiilor Thiel a criticat din nou Alphabet Inc., compania care deţine Google, pe care a acuzat-o într-un discurs din 2019 că lucrează împotriva intereselor americanilor.
 
Miliardarul a relatat marţi că a presat angajaţi ai diviziei de inteligenţă artificială ai companiei să-i răspundă dacă tehnologia dezvoltată de aceştia este folosită în regiunea Xinjiang unde are loc suprimarea minorităţii uigure, pe care mai multe ţări au catalogat-o drept genocid.
 
„Păi, nu prea ştim şi nu puntem întrebări”, ar fi răspuns aceştia, potrivit lui Thiel.
 
Google a afirmat însă într-un comunicat că nu lucrează cu forţele armate ale Chinei şi că este mândră de „a continua istoria noastră îndelungată de colaborare cu guvernul SUA, inclusiv cu Departamentul de apărare, în multe domenii printre care cibersecuritatea, recrutarea şi asistenţa medicală”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările