Carrefour renunţă la discuţiile cu Auchan pentru o posibilă fuziune, considerând că ar fi prea complicată

Carrefour renunţă la discuţiile cu Auchan pentru o posibilă fuziune, considerând că ar fi prea complicată

Carrefour a decis să renunţe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuţii exploratorii în ultimele luni, a relatat sâmbătă publicaţia Le Figaro, citată de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată joi de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacţie ar fi prea complicată.
 
Reprezentanţii Carrefour şi Auchan nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.
 
Le Monde a scris la sfârşitul lunii septembrie că Bompard analizează opţiunile pentru consolidarea sectorului şi că grupul pe care îl conduce a discutat cu familia Mulliez, care controlează Auchan.
 
Carrefour a anunţat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.
 
În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunţat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările