Bloomberg: SUA ia în considerare problema limitării furnizării de produse high-tech către Federaţia Rusă

Bloomberg: SUA ia în considerare problema limitării furnizării de produse high-tech către Federaţia Rusă

Foto: Shutterstock

Statele Unite iau în considerare limitarea furnizării de produse de înaltă tehnologie către Rusia dacă aceasta va ataca Ucraina, a arătat sâmbătă Bloomberg, citând o sursă guvernamentală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia americană studiază problema limitării exportului de produse de înaltă tehnologie, precum şi a a celor ce implică microelectronică, care sunt realizate folosind tehnologii sau software american. Lista de componente şi mărfuri poate varia de la avionică şi instrumente, până la smartphone-uri, console de jocuri şi televizoare.

După cum notează agenţia de ştiri, în acest fel Statele Unite vor să-şi folosească avantajul tehnologic pentru a lovi sectoarele militar şi civil din Rusia, precum şi pentru a combate ambiţiile Rusiei în sfera tehnologică.

Un înalt oficial al administraţiei americane a declarat sâmbătă, la o conferinţă de presă privind viitoarele discuţii de securitate ruso-americane, că Rusia se va confrunta cu „sancţiuni financiare şi economice” şi repercusiuni diplomatice în cazul unei agresiuni împotriva Ucrainei.

 La rândul său, agenţia de ştiri Associated Press, citând surse, a arătat că, restricţiile la export în cazul unei agresiuni ruse împotriva Kievului pot fi comparabile cu cele aplicate de Statele Unite în Cuba, Siria, Coreea de Nord şi Iran.

„Noi, în coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri, vom provoca imediat pierderi grave şi enorme economiei ruse, inclusiv sistemului său financiar şi sectoarelor pe care Kremlinul le consideră critice”, a declarat un oficial american, citat de AP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările