Amazon înlocuieşte 1.300 de angajaţi cu roboţi

Amazon înlocuieşte 1.300 de angajaţi cu roboţi

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a decis să automatizeze munca a mii de muncitori care împachetează comenzile clienţilor. În primă fază, circa 1.300 de angajaţi ar fi afectaţi, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a început să introducă noi tehnologii în numeroase depozite pe care le deţine, în ultimii ani, pentru ca munca plictisitoare a angajaţilor care scanează şi ambalează pachete să fie făcută automat.

Programul de automatizare prevede că Amazon va instala câte doi roboţi în câteva zeci de depozite, eliminând cel puţin câte 24 de locuri de muncă pentru fiecare aparat. Aceste depozite au, în medie, mai mult de 2.000 de angajaţi.

Proiectul ar duce la tăierea a mai mult de 1.300 de locuri de muncă, în 55 de depozite din SUA. Amazon s-ar aştepta să recupereze costurile în mai puţin de doi ani, în condiţiile în care un astfel de robot costă un milion de dolari plus cheltuieli operaţionale.

Planul companiei nu a fost prezentat public până în prezent, dar zvonurile arată că Amazon vrea să reducă forţa de muncă angajată pentru a-şi spori profiturile, automatizând cea mai comună sarcină din depozit: ridicarea obiectelor.

Amazon este renumită pentru efortul său de a automatiza cât mai multe părţi posibil din afacerea sa.

„Noi dezvoltăm această nouă tehnologie cu scopul de a spori siguranţa, de a accelera timpul de livrare şi de a adăuga eficienţă în întreaga reţea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Amazon. Ea a spus că economiile obţinute prin eficientizare vor fi reinvestite în noi servicii pentru clienţi, care vor continua să creeze noi locuri de muncă.

Amazon crede însă că un viitor complet robotizat este fost departe. Compania are una dintre cele mai mari baze de angajaţi din Statele Unite, deoarece a deschis noi depozite şi a majorat salariile pentru a atrage personal pe o piaţă tensionată a forţei de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: