Budăi, despre posibilitatea reducerii contribuţiei pentru pensii: Nu e acum momentul să vitregim Pilonul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook
Foto Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că, personal, nu susţine amendamentul PNL privind reducerea CAS cu 5%, precizând însă că decizia se va lua în prima şedinţă a coaliţiei. "Nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensii", argumentează el.

Întrebat despre amendamentul susţinut de PNL privind reducerea contribuţiilor la asigurările sociale cu 5%, Budăi a declarat: "Am discutat astăzi în Guvern, în prima şedinţă de coaliţie se va lua această decizie pentru că până acum în coaliţie nu s-a discutat".

"Eu vă spun adevărul, n-am depus eu acel amendament, eu vă spun că în coaliţie - şi sunt mandatat de către conducătorii coaliţiei să spun că nu s-a discutat acest lucru, în Guvern nu s-a discutat decât astăzi, la nivel de informaţie, că am primit informaţia, iar decizia va fi, a fost deja transferată către coaliţie", a afirmat Budăi, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Întrebat care este opinia sa, în calitate de ministru, Budăi a spus: "Nu susţin".

"Şi nu susţin exact din ceea ce am spus mai devreme, că acel transfer către Pilonul II va vitregi de o sumă de bani Pilonul I şi nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensii, cu o altă reducere. Dar, repet, este o decizie politică, eu v-am spus părerea mea personală", a completat el.

Întrebat cum va "vitregi" acea reducere Pilonul I de pensii, Budăi a arătat că un calcul rapid a arătat că "va duce la peste 2% din PIB deficitul la fondul de pensii, deci undeva la 4,7 miliarde de lei".

El a precizat că nici transferul de contribuţii între Pilonul I şi Pilonul II de pensii nu se aplică în acest an şi nici decizia privind reducerea contribuţiei la CAS nu este luată.

Budăi a menţionat că a fost sunat de lideri sindicali care i-au spus că nu susţin reducerea CAS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite