Bucătăria viitorului: soluţii propuse de unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
electrolux bucataria viitorului

În prezent, consumul de alimente afectează în mod direct resursele planetei, de aceea, sunt necesare schimbări asupra modului în care este abordată alimentaţia şi tehnicile de preparare a alimentelor.

Electrolux a organizat ieri, 22 martie, Future Sustainable Kitchen, un eveniment digital care a reunit experţi din întreaga industrie alimentară, pentru a oferi consumatorilor soluţii prin care să facă alegeri sustenabile în ceea ce priveşte alimentaţia lor.

Pentru a încuraja obiceiuri de consum prietenoase cu mediul înconjurător şi a genera un impact pozitiv asupra planetei, Electrolux împreună cu specialiştii din industria alimentară, reprezentanţi ai start-up-urilor în domeniul tehnologiei alimentare, ONG-uri, antreprenori şi bucătari de la nivel internaţional s-au reunit într-o dezbatere digitală despre bucătăria viitorului. 

Subiectele evenimentului digital au fost construite în jurul a patru teme cheie: Provocări în industria alimentară durabilă, Ce presupune proiectarea unei bucătării sustenabile, Cum putem colabora pentru o bucătărie sustenabilă şi Cum arată o bucătărie a viitorului.

Printre speakerii prezenţi la eveniment s-au numărat Anna Ohlsson-Leijon (CEO Electrolux în Europa), Brent Loken (Global Food Lead Scientist la WWF), Gabriela Hernandez Galindo (Director Global în Sustenabilitate, Danone), Jon Sintorn (CEO al Nobia) şi Kevin YU (Fondator la SideChef – platformă digitală de home cooking), precum şi alţi jucători importanţi din industria alimentară. Evenimentul a fost moderat de Michael Wolf, fondatorul Smart Kitchen Summit / The Spoon.

„Credem într-o bucătărie mai sustenabilă pentru viitor. Tehnicile de preparare a alimentelor şi obiceiurile alimentare durabile sunt esenţiale pentru sănătatea noastră, dar şi pentru sănătatea planetei noastre”, spune Anna Ohlsson-Leijon, CEO Electrolux în Europa. „În calitate de producător global de electrocasnice de uz casnic şi lider în sustenabilitate, datoria noastră este să acţionăm responsabil. Cu ajutorul insight-urilor de pe piaţa de consum şi soluţiilor inovatoare pe care le avem, ne dorim să încurajăm consumatorii să opteze pentru un stil de viaţă durabil. Cu toate acestea, dacă există un lucru cert în această provocare, este faptul că această luptă nu poate fi dusă doar de câţiva dintre noi. Avem nevoie de parteneri împreună cu care să dezvoltăm noi soluţii, iar evenimentul de ieri a fost o oportunitate perfectă pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv.” 

În 2019, Electrolux a lansat programul Better Living, o iniţiativă ce cuprinde mai multe măsuri prin care compania îşi propune să le ofere consumatorilor din întreaga lume o viaţă mai bună şi mai durabilă. Obiectivul principal al Programului Better Living este de a face din consumul alimentar durabil, o alegere preferată a consumatorilor până în 2030.

„Electrolux are o mare oportunitate de a schimba percepţia consumatorilor conform căreia modul de a găti sănătos şi durabil nu este uşor sau preparatele nu sunt la fel de gustoase. Prin acest demers, ne dorim să îi inspirăm pe oameni să opteze pentru obiceiuri de consum sustenabile, care să aducă beneficii atât lor, cât şi întregii planete”, spune Vanessa Butani, Directorul de Sustenabilitate Electrolux din Europa. „Ne-am luat angajamentul de a schimba percepţia consumatorilor asupra modului în care aleg şi consumă alimentele. Pentru a contribui la transformarea fiecărei mese într-un act conştient pentru un stil de viaţă sustenabil, trebuie să iniţiem schimbare prin educarea consumatorilor şi explorarea noilor tehnologii.”

Un exemplu prin care Electrolux, împreună cu partenerii inovatori din acest domeniu, le oferă consumatorilor o experienţă de gătire durabilă a fost anunţat ieri, 22 martie, în cadrul evenimentului Future Sustainable Kitchen. Împreună cu SideChef, o platformă digitală all-in-one de home cooking, şi Le Cordon Bleu, cea mai mare reţea de artă culinară şi institute de management hotelier din lume, Electrolux creează o nouă experienţă culinară, prin intermediul unui videoclip ce oferă pas cu pas instrucţiuni de gătit şi îndrumări de la bucătarii Le Cordon Bleu pentru a face reţete gustoase pe bază de plante, cu un impact negativ redus asupra mediului.

Consumatorii care au un cuptor inteligent cu abur Electrolux pot trimite informaţii despre reţeta pregătită direct către sistemul cuptorului care va realiza automat setări optime de timp, temperatură şi metode de gătit, astfel încât fiecare fel de mâncare să aibă gustul optim. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite