Brokerii vor să-şi reporteze eventualele pierderi pe Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Brokerilor propune Ministerului Finanţelor câteva „detalii tehnice“ în vederea aplicării cotei unice de 16% pe câştigurile realizate de investitori pe pieţele de capital. Extinderea cotei unice pe tranzacţiile bursiere este prevăzută în proiectul de modificare a Codului fiscal, aflat acum în curs de adoptare.

„În urma măsurilor de redresare a economiei, statul a decis egalizarea impozitului la 16% pentru orice sursă de venit. Deşi reprezentanţii Asociaţiei Brokerilor au solicitat Ministerului Finanţelor Publice păstrarea actualului sistem de impozitare a câştigurilor obţinute din tranzacţii pe piata de capital, autoritatile au decis impozitarea cu 16%, fără excepţii“, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Brokerilor.
În acest context, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, a agreat cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, următoarele detalii tehnice:
• Societăţile de servicii de investiţii financiare şi instituţiile de credit nu vor mai fi obligate să reţină şi să vireze către stat impozitul rezultat din câştigurile obţinute de către clienţii lor din transferul titlurilor de valoare tranzacţionate pe piaţa de capital;
• Plata impozitului se va face trimestrial, direct de către investitori;
• Impozitul se va aplica asupra câştigului net, compensând astfel pierderile cu câştigul obţinut din tranzacţionarea titlurilor de valoare;
• în cazul pierderilor rezultate la sfârşitul anului, raportate de contribuabili către Administraţia Financiară, acestea se vor reporta pe următorii cinci ani fiscali.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite