Britanicii au cumpărat cu 14% mai multe mașini Dacia în aprilie

0
Publicat:

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 16,7% în mai, la 145.204 unităţi, a zecea lună de creştere consecutivă, în urma majorării livrărilor de vehicule pe benzină, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Angajat al fabricii Dacia din Mioveni lângă o mașină aflată pe linia de producție
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 16,7% în mai

În mai, Dacia a vândut 2.540 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 13,54% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.237 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Ford Puma, Nissan Qashqai, Vauxhall Mokka, Vauxhall Corsa şi Audi A3.

În mai, vânzările de vehicule electrice pe baterii au crescut cu 58,7%, iar cota lor de piaţă a ajuns la 16,9%. De asemenea, vehiculele pe benzină au reprezentat 57,1% din toate înmatriculările, arată datele SMMT.

"După dificultăţile provocate anul trecut de perturbările din lanţurile de aprovizionare, ne bucurăm să vedem că în acest an vânzările de maşini noi în Marea Britanie continuă tendinţa ascendentă. Este extrem de încurajatoare creşterea vânzărilor de vehicule electrice pe baterii", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele cinci luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 16,8%, la 772.454 de unităţi.

În perioada ianuarie-mai 2023, Dacia a vândut 13.050 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 34% faţă de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 9.739 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele cinci luni din acest an se află Ford Puma, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai, Nissan Juke şi Hyundai Tucson.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

În primul trimestru al acestui an, marca Dacia a reușit să dea lovitura pe o piață destul de dificilă cum este cea europeană și reușește să-și plaseze mai multe modele în topurile vânzărilor.

Concret, conform raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme noi pe piața europeană în primul trimestru al anului 2023, marca Dacia s-a aflat pe un loc zece al vânzărilor cu 145.500 de unități livrate către clienți într-un clasament deschis de Volkswagen (332.723 de unități). De precizat că în acest Top 10 al mărcilor, Dacia are cea mai mare creștere a vânzărilor comparativ cu același interval al anului trecut, de 42%.

Conform propriilor raportări, la nivel european, cota de piață a mărcii (în segmentul vehiculelor de persoane) a crescut cu 0,8%, ajungând la 4,6%. Astfel, Dacia înregistrează cea mai puternică ascensiune a cotei de piață din rândul celor 30 de mărci incluse în clasamentul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite