Braşov: Zeci de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauză că nu mai au turişti, mulţi hotelieri renunţă la afacere. Criza i-a afectat serios pe hotelierii şi proprietarii de pensiuni, Braşovul ajungând pe locul doi pe ţară la numărul unităţilor scoase la vânzare.

De la hoteluri de lux, până la mici pensiuni, toate simt acut lipsa turiştilor şi implicit a încăsărilor. Astfel, pentru mulţi proprietari ai unităţilor de cazare, singura salvare de la faliment este vânzarea acestora. Pe site-ul www.imobiliare.ro sunt zeci de anunţuri de acest gen. Multe dintre imobile sunt nou construite, însă proprietarii lor nu mai au de unde să plătească ratele lunare la bănci. În ultimele luni nu au mai avut încasări nici cât să îşi acopere cheltuielile de întreţinere.

Judeţul Braşov ete pe locul doi ca număr de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare.  Clădirile nu sunt doar din oraş, ci şi din Săcele, Bran, Moeciu, Predeal sau Poiana Braşov.

Cel mai scump este un hotel-pensiune, din Poiana Braşov. Acesta are o suprafaţă utilă de 500 de metri pătraţi, 40 de locuri de cazare, locuri de parcare, sală de conferinţe de 35 de locuri, bar, sală de mic dejun şi saună. Preţul de vânzare pleacă de la 3,5 milioane de euro, fără TVA.

Pe locul doi se află un hotel din Braşov, situat pe strada Nicopole. Acesta are o suprafaţă utilă de 900 de metri pătraţi, dispuşi pe trei niveluri, 45 de camere, locuri de parcare, cafenea, restaurant, grădină, curte, sală conferinţă. Preţul de pornire a este de 3,2 milioane de euro.

Locul trei este ocupat de o altă pensiune din Poiana Braşov. Are 500 de metri pătraţi utili, pe trei niveluri plus mansardă. Pensiunea este dispusă astfel: 60 de locuri de cazare în 12 camere duble şi 9 apartamente. Are şi un salon de mic dejun, o saună, un salon de masaj, o sală de fitness, parcare auto, grădină cu foişor, grătar, bănci şi leagăn. Aceasta este scoasă la vânzare cu 2,4 milioane de euro.

Cele mai ieftine unităţi hoteliere scoase la vânzare pe www.imobiliare.ro sunt trei pensiuni din municipiul Braşov, două dintre ele situate chiar în zona centrală. Pe una dintre ele proprietarul vrea 550.000 de euro, este situată în zona Cetăţii şi este compusă din 11 camere, pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi. A doua pensiune este scoasă la vânzare cu 600.000 de euro, are şapte camere, iar pe locul trei se află o pensiune situată în centrul vechi, care costă 690.000 euro.

Se vând „la cheie"

Atât cele mai scumpe cât şi cele mai ieftine unităţi de cazare se vând gata utilate şi mobilate. Nu lipsesc nici saloanele de mic dejun, iar pensiunile au de obicei şi locuri de relaxare la aer liber. Mai exact, nu lipsesc foişoarele cu grătar şi locurile de joacă pentru copii. Zona de munte înregistrează cea mai mare creştere a vânzării hotelurilor şi pensiunilor. Braşovul se situează pe locul doi, după staţiunile d epe Valea Prahovei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite