Bosch va investi sume uriaşe pentru extinderea fabricilor sale de semiconductori.„Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor”
0Având în vedere criza globală de cipuri cu care se confruntă companiile auto din întreaga lume, Bosch vrea să investească, anul viitor, peste 400 de milioane euro în fabricile sale de semiconductori.
Potrivit reprezentanţilor companiei, vor fi extinse fabricile de plăcuţe semiconductoare din Dresda şi Reutlingen, Germania, precum şi operaţiunile sale din domeniul semiconductorilor din Penang, Malaezia.
„Cererea de cip-uri continuă să crească cu o viteză ameţitoare. Având în vedere situaţia actuală, ne extindem sistematic producţia de semiconductori, astfel încât să putem oferi clienţilor noştri cea mai bună susţinere posibilă", a declarat dr. Volkmar Denner, preşedintele Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH.
Cea mai mare parte a investiţiei este alocată pentru noua fabrică Bosch de plăcuţe semiconductoare de 300 de milimetri din Dresda, unde capacitatea de producţie urmează să fie extinsă şi mai rapid în 2022.
De asemenea, aproximativ 50 de milioane de euro din suma planificată vor fi cheltuiţi anul viitor pentru fabrica de plăcuţe semiconductoare din Reutlingen, lângă Stuttgart. Bosch va investi aici în total 150 de milioane de euro pentru spaţiul suplimentar cu mediu controlat, din 2021 până în 2023.
„Obiectivul nostru este să mărim producţia de plăcuţe semiconductoare în Dresda mai devreme decât era planificat şi, în acelaşi timp, să extindem capacitatea camerelor cu mediu controlat din Reutlingen.
Fiecare cip suplimentar pe care îl producem va fi de ajutor în situaţia actuală", a declarat Harald Kroeger, membru al Consiliului de Administraţie al Robert Bosch GmbH.
Peste 4.000 de metri pătraţi vor fi adăugaţi, în două etape, celor 35.000 de metri pătraţi de spaţiu cu mediu controlat din Reutlingen.
Prima etapă, adăugarea unei suprafeţe de 1.000 de metri pătraţi pentru producţia de plăcuţe semiconductoare de 200 de milimetri, pentru a ajunge la un total de 11.500 de metri pătraţi, a fost deja finalizată, anunţă compania.
Noua unitate produce plăcuţe semiconductoare din septembrie.
„Ne-am extins deja capacitatea de producţie de plăcuţe semiconductoare de 200 de milimetri cu aproximativ 10 procente", spune Kroeger.
Pentru acest obiectiv au fost necesare cheltuieli de capital de 50 de milioane de euro (în 2021). Prin această mişcare, compania răspunde în special cererii sporite de senzori MEMS şi semiconductori de putere cu carbură de siliciu.
A doua etapă a extinderii va crea încă 3.000 de metri pătraţi de spaţiu cu mediu controlat până la finalul anului 2023.
În acest scop, compania va investi aproximativ 50 de milioane de euro în 2022 şi în 2023. Prin dezvoltarea producţiei de semiconductori la locaţia sa din Reutlingen, Bosch creează, de asemenea, 150 de locuri de muncă noi.
Sursa citată menţionează că, o altă parte a cheltuielilor de capital planificate pentru 2022 va fi alocată unui nou centru de testare a semiconductorilor din Penang.
„Această fabrică înalt automatizată şi conectată va efectua testarea cipurilor semiconductoare şi a senzorilor începând cu 2023. În total, Bosch deţine peste 100.000 de metri pătraţi de teren în zona continentală Penang, iar dezvoltarea va fi efectuată în etape.”. transmite compania.
Iniţial, centrul de testare va avea o suprafaţă de aproximativ 14.000 de metri pătraţi, inclusiv camere cu mediu controlat, spaţiu pentru birouri, cercetare şi dezvoltare şi facilităţi de instruire pentru până la 400 de angajaţi.
Lucrările pentru fundaţie la noua locaţie au început la finalul anului 2020, iar construcţia clădirilor a început în mai 2021.
Reprezentanţii companiei mai anunţă că centrul de testare îşi va începe operaţiunile în 2023.
Potrivit acestora, capacitatea suplimentară de testare din Penang are rolul de a deschide în viitor posibilitatea introducerii de noi tehnologii în fabricile de plăcuţe semiconductoare Bosch, cum ar fi tehnologia semiconductorilor cu carbură de siliciu pentru Reutlingen. În plus, noua locaţie din Asia va reduce durata şi distanţele pentru livrarea cipurilor.
Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are aproximativ 8.160 de angajaţi în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România.