Bogdan Drăgoi, fost ministru al Finanţelor, preia conducerea SIF Banat-Crişana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Drăgoi, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Finanţelor, a fost ales preşedinte şi director general al SIF Banat-Crişana (SIF1) de către Consiliul de Administraţie, în timp ce şeful său de cabinet în timpul mandatului de ministru a fost numit director adjunct şi vicepreşedinte.

Posturile de preşedinte şi director general au fost eliberate la sfârşitul anului trecut de Dragoş Bîlteanu în contextul unei anchete a DIICOT.

Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general adjunct al SIF Banat-Crişana a fost ales marţi Octavian Avrămoiu, iar Ionel Marian Ciucioi a fost desemnat administrator provizoriu, până la întrunirea adunării generale a acţionarilor, se arată într-un comunicat transmis de SIF Banat-Crişana Bursei de Valori Bucureşti.

Drăgoi a fost ales la începutul lunii martie de AGA în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana.

Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu a candidat, alături de alte 20 de persoane, pentru unul din cele patru posturi de administrator al SIF Banat-Crişana rămase libere după două demisii şi retragerea avizelor date de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lui Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, în contextul unei anchete DIICOT.

Drăgoi a fost ales la începutul lunii martie cu 77,09% din voturile exprimate, peste nivelul necesar de 50% dintre voturi. Niciunul din ceilalţi 20 de candidaţi nu a obţinut voturile necesare, iar SIF Banat-Crişana a convocat în aprilie o nouă AGA pentru completarea Consiliului de Administraţie.

La AGA din aprilie au fost aleşi în funcţia de administrator Octavian Avrămoiu şi Dan Weiler. Octavian Avrămoiu a fost şeful de cabinet al lui Drăgoi în perioada în care acesta a fost ministru, în timp ce Dan Weiler este consultant independent şi membru în CA la mai multe societăţi.

Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana este format din Bogdan Drăgoi, Octavian Avrămoiu, Dan Weiler, Ionel Marian Ciucioi, Ion Stancu, Valentin Chiser şi Ştefan Dumitru. Ionel Ciucioi este preşedintele CA şi director general al producătorului de hîrtie igienică Vrancart Adjud (VNC), companie controlată de SIF Banat-Crişana.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras în decembrie avizul de administrator al SIF Banat-Crişana acordat lui Dragoş Bîllteanu, care a pierdut astfel posturile de director general, preşedinte şi membru al CA, şi a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post în CA, în contextul unei anchete derulate de DIICOT.

DIICOT a anunţat, în prima parte a lunii decembrie, că desfăşoară o anchetă privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi manipularea pieţei de capital. Procurorii DIICOT au făcut în ianuarie 31 de percheziţii şi au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost reţinute.

Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis au fost arestaţi preventiv. De asemenea, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fuseseră reţinute în acest dosar - Adrian Victor Prodan şi avocatul Nicolae Mergeani, membri în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, şi Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

SIF Banat-Crişana controlează pachetul majoritar de acţiuni la SAI Muntenia, societatea care administrează SIF Muntenia. Din Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana au demisionat la începutul lunii decembrie alţi doi membri, Adrian Petreanu şi cetăţeanul libanez Ali H. Lakis, fiul lui Najib El Lakis.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite