Bogătaşul Carlos Slim a dat o nouă lovitură în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul mexican Carlos Slim a ajuns să deţină 21% din acţiunile companiei olandeze de telecomunicaţii KPN, care nu a reuşit să-şi convingă toţi acţionarii să refuze oferta grupului America Movil, transmite Bloomberg.

America Movil domină piaţa telecomunicaţiilor mobile în America Latină şi doreşte să-şi diversifice afacerile prin extinderea în Europa.

Grupul sud-american a anunţat că deţine 21% din acţiunile KPN, faţă de 8,7% anterior, după ce compania olandeză nu a reuşit să se alieze cu un rival sau să convingă acţionarii să respingă oferta din partea lui Slim.

Săptămâna trecută, America Movil a preluat 21% din Telekom Austria, profitând de criza din Europa pentru a se extinde la preţuri reduse.

Oferta de 2,6 miliarde euro a America Movil, aflată în derulare, vizează atingerea unui pachet reprezentând 28% din acţiunile KPN. Conducerea companiei olandeze consideră că preţul oferit, de 8 euro pe acţiune, este prea mic.

Cele două companii europene vor obţine acces la echipamente la preţuri mai mici la pachet cu achiziţiile gigantului sud-aemrican. Telekom Austria a salutat intrarea America Movil în acţionariat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite