BNR îi sugerează lui Vâlcov să nu-şi îngreuneze „situaţia juridică deja dificilă“, tăinuind „aşa-zise adevăruri patriotice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională îi solicită lui Darius Vâlcov să sesizeze organele abilitate, în cazul în care are dovezi cu privire la corespondenţe „care nu fac bine României” şi care implică „persoane puse sub acuzare pentru trădare de ţară”, pentru a nu-şi îngreuna situaţia juridică deja dificilă.

Darius Vâlcov, condamnat într-un dosar penal şi cercetat în alte două, a insinuat, duminică seara, într-o emisiune, că „în afară de corespondenţa oficială cu agenţia de rating, există şi alt tip de corespondenţă care se face cu persoane, indiferent dacă vorbim de BNR sau alte instituţii, care nu face bine României”.

El a invocat un exemplu din perioada în care era ministru de Finanţe şi „instituţiile mari financiare aflau ce discutam cu echipa de decizie din MF în zece minute”. „În altă ţară acele persoane ar fi fost puse sub acuzare pentru trădare de ţară”, a susţinut acesta, subliniind că are „date certe că aşa s-a întâmplat”.

Drept răspuns, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, îi recomandă lui Darius Vâlcov „să sesizeze, dacă are dovezi, organele abilitate, pentru a nu-şi îngreuna situaţia juridică deja dificilă, prin tăinuirea unor aşa-zise adevăruri patriotice”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite