BNR a respins preluarea Băncii Româneşti de către OTP Bank

0
Publicat:
Ultima actualizare:
banca romaneasca_adevarul

OTP Bank nu poate prelua Banca Românească, a decis miercuri Banca Naţională a României (BNR), care a respins această tranzacţie.

Acordul BNR era esenţial pentru ca tranzacţia să aibă loc. Incertitudini privind aprobarea acestei tranzacţii existau, însă, în piaţă, dat fiind faptul că cele două părţi au aşteptat o perioadă neobişnuit de îndelungată pentru aflarea unei decizii.

Sándor Csányi, directorul executiv al grupului OTP declara, la începutul lunii, într-o conferinţă la Budapesta, că „are o presimţire rea” în legătură cu decizia finală, poziţie exprimată şi de László Wolf, directorul general adjunct.

Banca centrală nu a făcut publice motivele respingerii. Însă este pentru prima dată de la criză până în prezent când BNR se opune unei tranzacţii agreate între părţi în procesul de consolidare început după criză, potrivit profit.ro.

Speculaţiile din piaţă spun că motivul respingerii tranzacţiei este că originea capitalului cu care urma să fie plătit preţul pentru Banca Românească putea oferi semne de întrebare, scrie HotNews.

Anterior, Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care OTP Bank România achiziţiona Banca Românească şi unele active româneşti ale acesteia.

OTP Bank şi Naţional Bank of Greece, acţionarul Banca Românească, au anunţat în data de 27 iulie că au ajuns la un acord pentru tranzacţionarea unui pachet de 99,28% de acţiuni ale instituţiei de credit locale, finalizarea tranzacţiei urmând să aibă loc la începutul anului 2018.

Dacă achiziţia se finaliza, cota de piaţă a OTP Bank România urma să ajungă la circa 4%, devenind astfel al optulea jucător pe piaţa bancară din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite