Benzina se scumpeşte în ritm alert, după ridicarea restricţiilor de circulaţie

0
0

Carburanţii continuă să se scumpească după ce în perioada de urgenţă s-au redus cu 27 de bani pe litru, liderul pieţei locale, Petrom, majorând în această săptămână benzina în medie cu încă 3 bani pe litru, scrie profit.ro.

Ridicarea restricţiilor de deplasare a impulsionat cererea de carburanţi, care în plus s-a suprapus şi peste o apreciere a preţului internaţional al petrolului. Drept urmare, trendul de ieftinire a benzinei şi motorinei din perioada de urgenţă s-a inversat, în prezent piaţa autohtonă traversând o perioadă de scumpiri, scrie profit.ro 

De la inversarea trendului, Petrom, liderul pieţei de carburanţi din România, a efectuat patru scumpiri la benzină, una de 3 bani pe litru în urmă cu 2 săptămâni, una de 4 bani pe litru la începutul săptămânii trecute, alta vinerea trecută, de 3 bani/l, şi ultima cea de miercuri, tot de 3 bani.

În total, Petrom a majorat în 2 săptămâni preţul mediu al benzinei comercializate în staţiile sale cu 13 bani/l, jumătate din ieftinirea de 27 de bani efectuată pe perioada de urgenţă.

Scumpirea de 3 bani pe litru efectuată joi de OMV Petrom este una medie pe staţii, în funcţie de concurenţa din zonă (câte benzinării ale competiţiei se află în vecinătate) şi de nivelul cererii locale ea putând fi mai mare sau mai mică. De exemplu, dacă în urmă cu o săptămână preţul unui litru de benzină standard comercializat la cea mai ieftină staţie din Bucureşti, cea de pe Şoseaua Alexandriei, era de 4,27 lei, iar cel al unuia de motorină standard, de 4,53 lei, vineri noile preţuri de vânzare sunt 4,29 lei, respectiv 4,52 lei. Cu alte cuvinte, în respectiva staţie Petrom a decis să scumpească nu cu 3, ci doar cu 2 bani/l, benzina, şi chiar să ieftinească motorina cu 1 ban/l.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite