Ministrul Sănătăţii, cu ochii pe creşterea numărului de cazuri COVID. Unde şi când ar putea fi reinstituite restricţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că, dacă vor fi respectate regulile de igienă şi măsurile de precauţie, creşterea cazurilor de infecţie cu noul coronavirus va fi mică, după relaxarea anumitor activităţi. Pe de altă parte, Nelu Tătaru spune că ar putea fi reintroduse măsuri restrictive în zonele în care apar focare.

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creştere uşoară, progresivă, nu o creştere exponenţială, în măsura în care vom respecta acele precauţii, reguli de igienă şi normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauţie, normele de aplicaree privind desfăşurarea şi funcţionarea activităţilor pe care le relaxăm, atunci putem gestiona şi un număr de cazuri care va creşte de la o zi la alta”, a spus ministul la Digi24.

Tătaru a vorbit şi despre condiţiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive.

„În condiţiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate şi vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderenţă, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricţii, dar se poate şi să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată, a precizat el.

Întrebat ce trebuie să înţelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: „Adică să vedem că apar, nu ştiu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menţinerea ne arată că există un focar. Creşterea spre 300 înseamnă că avem transmitere şi trebuie să reintervenim”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite