BCR îşi vinde sediul central din Piaţa Universităţii. Cum va fi transformată clădirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari bănci din România, BCR, şi-a scos la vânzare sediul central, monument istoric clasa A construit în 1906, urmând să se mute în sediul achiziţionat de la patronii Dedeman.

Surse din piaţă susţin că Palatul Societăţii de Asigurări „Generala“, evaluat la circa 20 de milioane de euro, ar putea fi transformat în hotel, iar banca aşteaptă un preţ de vânzare de peste 20 de milioane de euro, scrie economica.net.

Mişcarea celor de la BCR vine în condiţiile în care cele mai multe bănci au renunţat la sediile istorice şi s-au relocat în clădiri moderne de birouri.

BCR, de altfel, s-a relocat în The Bridge, clădirea cumpărată anul trecut de Dragoş şi Adrian Pavăl de la Forte Partners cu 200 de milioane de euro.

Potrivit consultantului imobiliar JLL, care intermediază tranzacţia, clădirile din centru au devenit interesante pentru dezvoltatorii imobiliari care reconvertesc imobile vechi şi le trasformă fie în hoteluri, fie în sedii de birouri, printre ele fiind Metropolis Center, George Enescu Office Building, Aviatorilor 8, Bratianu Business Center, Palatul Universul sau The Ark.

Mai mult, zona centrală a devenit interesantă pentru hotelieri, cum ar fi lituanienii de la Apex Alliance care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi în 2017. În apropiere, aceeaşi Apex Alliance dezvoltă viitorul Autograph by Marriott, cu un total de 214 camere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite