Bătălia pentru Iran: Lukoil investeşte şase milioane de dolari în două proiecte de explorare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile petroliere se grăbesc să-şi reia activităţiile de explorare şi exploatare în Iran
Companiile petroliere se grăbesc să-şi reia activităţiile de explorare şi exploatare în Iran

Grupul rus Lukoil a semnat un acord cu autorităţile de la Teheran pentru două proiecte de explorare în sud-vestul Iranului, transmit FNA preluată de Moscow Times. Lukoil devine astfel prima companie rusească care îşi reia operaţiunile în Iran după ridicarea sancţiunilor.


Hormoz Qalavand, director al diviziei de explorare la National Iranian Oil Company, a afirmat că valoarea contractului se ridică la aproximativ şase milioane de dolari, iar Lukoil a început deja să lucreze la cele două proiecte.
 
În 17 ianuarie, comunitatea internaţională a ridicat toate sancţiunile legate de programul nuclear al Teheranului, în conformitate cu acordul nuclear încheiat pe 14 iulie 2015. Ridicarea sancţiunilor permite giganţilor energetici străini să revină în Iran.

Total SA, Royal Dutch Shell Plc şi Lukoil PJSC sunt printre companiile care au selectat în noiembrie zăcămintele de ţiţei şi gaze naturale pe care vor să le dezvolte în Iran — ţară ale cărei rezerve de petrol se situează pe locul patru la nivel mondial — după ce autorităţile de la Teheran le-au prezentat investitorilor proiecte în valoare de 30 miliarde de dolari.
 
Autorităţile iraniene vor acorda firmelor interesate posibilitatea de a investi în 70 de proiecte din domeniul petrolului şi gazelor naturale, evaluate la 30 miliarde de dolari. Guvernul de la Teheran urmăreşte să atingă în şase luni o producţie de un milion de barili de petrol pe zi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite