Hossu: Fondurile de premiere a bugetarilor vor fi prorogate pentru începutul anului viitor

Hossu: Fondurile de premiere a bugetarilor vor fi prorogate pentru începutul anului viitor

Pentru întregul an, există două creşteri salariale acordate angajaţilor din învăţământ, datorită Legii 250, care prevede două etape

Acordarea de fonduri pentru premierea angajaţilor din sectorul bugetar va fi amânată pentru începutul anului viitor, acestea urmând să fie prevăzute în noua Lege de salarizare unitară, care se speră să intre în vigoare de la 1 iulie 2017, a declarat miercuri preşedintele Confederaţiei Sindicale “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, după discuţiile din Comisia de Dialog Social de la Ministerul Finanţelor.

Problema amânării acordării acestor prime a fost singura deficienţă care a rămas nerezolvată în urma discuţiilor, a spus Hossu.
 
Potrivit liderului sindical, cheltuielile din învăţământ sunt mutate la nivelul administraţiilor locale.
 
”Cheltuielile din învăţământ sunt mutate la nivelul administraţiilor locale, cărora li s-a transferat în mod special 10 miliarde de lei, ca să acopere de la 10 miliarde în 2016 la 12 miliarde de lei”, a mai spus Hossu.
 
Sumele sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu personalul din învăţământul preuniversitar, care este acum arondat administraţiilor locale. Pentru întregul an, există două creşteri salariale acordate angajaţilor din învăţământ, datorită Legii 250, care prevede două etape.
 
Tot o creştere în două etape este prevăzută şi pentru angajaţii din domeniul administraţiei publice locale şi în domeniul lucrătorilor din domeniul culturii, potrivit lui Hossu.
 
Preşedintele „Cartel Alfa” a precizat şi că acordarea voucherelor de vacanţă se va proroga doar până la 1 iulie, iar din această dată fiecare bugetar va primi câte un astfel de voucher care va avea valoarea unui salariu minim net garantat, de 1.450 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: