Dolarul atinge un nou maxim, de 4,0491 lei la cursul BNR. Euro a scăzut uşor

Dolarul atinge un nou maxim, de 4,0491 lei la cursul BNR. Euro a scăzut uşor

Dolarul creşte atât datorită rezultatelor bune de pe piaţa muncii din SUA, dar şi din cauza problemelor din zona euro

Dolarul american s-a apreciat şi astăzi faţă de leu, atingând un nou record, moneda americană tranzacţionându-se la 4,0491 lei pe unitate, potrivit cursului anunţat de către Banca Naţională a României (BNR), în vreme ce euro a scăzut uşor, până la 4,4402 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Banca centrală anunţase joi un curs de4,0228 lei pentru un dolar şi de 4,4454 lei pentru un euro.
 
Dolarul s-a întărit vineri în raport cu valutele importante, înainte de publicarea de date privind piaţa muncii din SUA. Investitorii consideră că revenirea pieţei muncii sporeşte probabilitatea ca Rezerva Federală – banca centrală a SUA - să treacă la creşterea dobânzilor, aflate aproape de zero începând din decembrie 2008.
 
Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.
 
Creşterea puternică a dolarului înseamnă carburanţi mai scumpi, deoarece ţiţeiul se tranzacţionează la nivel mondial în dolari. De asemenea, înseamnă creşterea preţului la gazele naturale importate din Rusia, dar şi pentru o cafea, cacao sau fructe exotice.
 
În fine, dolarul mai puternic duce şi la scumpirea electronicelor importate din China.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările