Băncile rusești au pierdut 25 de miliarde de dolari în primul semestru

0
Publicat:

Băncile rusești au înregistrat pierderi cumulate de aproape 25 de miliarde de dolari în primul semestru din acest an, potrivit prim vicepreşedintelui Băncii Centrale a Rusiei.

În ciuda pierderilor mari, Banca Rusiei nu se aşteaptă la repetarea crizei bancare din 2014-2017.
În ciuda pierderilor mari, Banca Rusiei nu se aşteaptă la repetarea crizei bancare din 2014-2017.

Dmitri Tulin, prim vicepreşedinte al Băncii Centrale a Rusiei, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei ruse de afaceri RBC, că valoarea combinată a pierderilor suferite de băncile ruseşti în primul semestru din 2022 se ridică la 1.500 miliarde de ruble (24,95 miliarde de dolari), scrie Reuters, citată de Agerpres.

Este pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia când un oficial dezvăluie rezultatele financiare din sectorul bancar rus.Aproximativ două treimi din pierderile sectorului bancar rus sunt legate de operaţiunile valutare, a explicat Tulin.

Acesta a adăugat că sunt "şanse de peste 50%" ca pierderile pe ansamblul acestui an să nu depăşească suma de 1.500 miliarde de ruble din primul semestru din 2022.

Pierderile sunt înregistrate în special în rândul marilor bănci. Instituţiile cu probleme financiare au raportat pierderi combinate de 1.900 miliarde de ruble (31,60 miliarde de dolari), în timp ce creditorii profitabili au obţinut câştiguri combinate de 400 miliarde de ruble (6,65 miliarde de dolari), a anunţat Tulin.

Acesta a adăugat că Banca Centrală a Rusiei nu se aşteaptă la repetarea crizei bancare din 2014-2017.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite