Băncile încep 2015 cu motoarele turate, dar „perlele“ din energie îşi pierd din strălucire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncile incep 2015 cu motoarele turate  / FOTO Wall Street
Băncile incep 2015 cu motoarele turate  / FOTO Wall Street

Companiile din energie au dezamăgit în primul trimestru din acest an, câştigurile înregistrate în cel mai bine reprezentat sector de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) fiind per ansamblu mai mici decât cele din T1 2014. În schimb, băncile au fost în revenire, BRD, Banca Transilvania (TLV) şi Banca Carpatica (BCC), cele trei insituţii de credit listate, anunţând fie câştiguri în creştere, fie o reîntoarcere pe profit.

Nu doar băncile listate au avut evoluţii pozitive în T1; BCR şi Raiffeisen, ceilalţi doi mari jucători din sector care nu sunt însă listaţi pe BVB, au raportat revenirea pe profit, respectiv o creştere a câştigului net cu 14% în perioada ianuarie – martie 2015.

Chiar dacă a anunţat un profit net de 151,52 milioane de lei (34,4 milioane de euro), în creştere cu 46,5% faţă de cel din perioada similară de anul trecut, rezultatele Banca Transilvania nu au impresionat toti analiştii, o parte din aceştia fiind dezamăgiţi de scăderea câştigurilor nete din dobânzi. De cealaltă parte, BRD a făcut în primul trimestru din acest an un profit de 140 de milioane de lei, aproape triplu faţă de T1 2014, în condiţiile în care cheltuielile cu provizioanele de risc s-au redus la jumătate.

Citeşte articolul integral pe Wall-Street.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite