Banca Naţională a României a menţinut dobânda-cheie la 3,5% pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deciziile BNR au fost anticipate de analişti, care se aşteaptă la o menţinere a dobânzii la 3,5% pe tot parcursul acestui an FOTO Adevărul
Deciziile BNR au fost anticipate de analişti, care se aşteaptă la o menţinere a dobânzii la 3,5% pe tot parcursul acestui an FOTO Adevărul

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis marţi să menţină rata dobânzii de politică monetară la 3,5% pe an, precum şi nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit, a anunţat banca central.

Deciziile BNR au fost anticipate de analişti, care se aşteaptă la o menţinere a dobânzii la 3,5% pe tot parcursul acestui an şi o reducere a rezervelor minime obligatorii în lei abia la următoarea şedinţă de politică monetară, programată pentru 1 iulie.

După şedinţa de marţi, BNR a păstrat formula de „gestionare adecvată a lichidităţii din sistemul bancar“. 

Banca centrală a menţinut ratele rezervelor minime obligatorii la 12% pentru pasivele în lei, respectiv 18% pentru valută. CA al BNR a analizat şi aprobat raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat joi.


Mai puteţi citi: 

[<a href="//storify.com/adinavlad/bnr" target="_blank">View the story "BNR" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite