Bădălău răspunde acuzaţiilor că sabotează BRUA: Lucrările continuă. Termenul de finalizare a rămas neschimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la proiectul gazoductului BRUA continuă, acestea fiind chiar accelerate, iar termenul de finalizare a rămas neschimbat, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, după ce un deputat USR l-a acuzat că sabotează BRUA în favoarea Gazprom, amânând termenele de finalizare cu un an.

„Lucrările la BRUA continuă. Deja avem şi autorizaţiile pentru Podişor - Tuzla. Ele încep în imediata apropiere. Accelerăm BRUA pentru că aşteptăm ca gazul din offshore, respectiv companiile Exxon şi OMV să demareze şi atunci noi trebuie să fim pregătiţi. Foarte mulţi vorbesc, foarte puţini cunosc. Pe de altă parte, nu poţi favoriza Gazprom. Gazprom-ul în interiorul României nu are reţele de gaze, nu are conducte. Cine spune lucrul acesta nu cunoaşte”, a spus Niculae Bădălău, pentru Agerpres, menţionând că termenul de finalizare a rămas neschimbat.

Deputatul USR Cristian Ghinea a scris vineri pe pagina sa de Facebook că ministrul Economiei Nicolae Bădălău sabotează conducta europeană de gaze BRUA în favoarea Gazprom, amânând termenele de finalizare cu un an fără să anunţe public această decizie.

„Trădarea se conturează. Au crescut masiv importurile de la Gazprom. Au blocat investiţiile din Marea Neagră. Acum sabotează conducta europeană. PSD = trădare. O informaţie care ajunsese la mine şi acum se confirmă. E grav. La presiunile ministrului Economiei, Nicolae Bădălău, termenele de finalizare ale proiectului gazoductului BRUA, care ameninţă supremaţia Gazprom în regiune, au fost amânate, deocamdată, cu un an. Ticăloşia este maximă deoarece decizia nu a fost anunţaţă public. Somez Guvernul României să clarifice situaţia”, a scris pe Facebook deputatul USR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite