Baconschi în SUA: Aşteptăm noi investiţii americane în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anunţat oficial, în cadrul conferinţei de presă cu Hillary Clinton, deschiderea unei fabrici IBM în România, manifestându-şi speranţa ca în România să mai existe şi alte investiţii de acest gen.

"SUA sunt deja unul dintre cei mai importanţi investitori străini în economia  românească. Aşteptăm să creştem volumul acestora, incluzând deja luata decizie privind o fabrică IBM care va fi creată în România şi care este de aşteptat că va genera circa 3.000 de locuri noi de muncă", a spus Baconschi, referindu-se la centrul IBM.

El a adăugat că există un "dialog coerent politic, în sectoarele energiei, afacerilor strategice, în temele transatlantice şi în cadrul NATO".

"Avem suficientă încredere politică, ne ştim foarte bine şi am vrea să vedem mai multe companii americane investind în România", a adăugat el "Şi noi am vrea", a răspuns Hillary Clinton.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat pentru Mediafax că nume mari din industria IT&C, precum IBM, Oracle, Dell şi Ericsson, intenţionează să aloce fonduri importante pentru dezvoltarea operaţiunilor din România, investiţiile urmând să fie susţinute şi de o schemă de ajutor de stat pe care Ministerul Comunicaţiilor o pregăteşte.

Potrivit lui Vreme, România este pe lista ţărilor în care IBM ar putea înfiinţa un centru cu până la 3.000 de angajaţi, la fel ca şi în cazul Oracle, care ar putea să relocheze un centru dintr-o ţară din Africa, în timp ce Ericsson vrea să îşi sporească numărul de angajaţi din centrul pe care îl are în România cu până la 500 de persoane, de la 800 în prezent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite