Autostrada Transilvania. CNAIR semnează contractul pentru tronsonul Târgu Mureş – Ungheni. Orban: Trecem la creştere bazată pe investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Autostrăzi semnează vineri contractul de execuţie pentru lotul Târgu Mureş - Ungheni din Autostrada Transilvania, cu compania Strabag. Premierul Ludovic Orban a declarat că astfel trecem la o creştere economică bazată pe investiţii.

Contractul pentru lotul Târgu Mureş – Ungheni prevede execuţia lucrărilor pentru următorul tronson de autostradă: Lot 1: Târgu Mureş– Ungheni (4,5 km) + drum de legătură (4,7 km). Contractul este unul doar de execuţie, fără proiectare, şi are un termen de 12 luni, la care se adaugă garanţie 48 de luni. Valoarea estimată a contractului este de 284,91 milioane de lei, fără TVA.

Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte. CNAIR a lansat pe 21 octombrie 2016 licitaţia pentru „realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş - Ungheni şi Drum de legătură – relicitare”. Autostrada A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş) face legătura dintre Bucureşti şi ieşirea spre Ungaria prin Borş.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la semnarea contractului de execuţie: „Am arătat încă din vizitele anterioare că obiectivul nostru fundamental este de a schimba viziunea de dezvoltare a României de pe o creştere economică artificială bazată pe încurajarea consumului fără suport în realitatea economică să trecem la o creştere economică bazată pe investiţii atât publice cât şi private, bazată pe inovare, pe cercetare, pe dezvoltare, pe creşterea competitivităţii, pe internaţionalizarea comapniilor româneşti, pe transferul de tehnologie”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite