Autostrada Transilvania: CNAIR a anulat o licitație din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil

0
Publicat:

CNAIR a anulat și reluat în aceeași zi licitația pentru proiectarea și execuția tronsoanelor dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv a tunelului de la Meseș, de pe Autostrada Transilvania.

Secţiunile Poarta Sălajului-Zalău şi Zalău-Nuşfalău, Foto: Facebook Cristian Pistol
Secţiunile Poarta Sălajului-Zalău şi Zalău-Nuşfalău, Foto: Facebook Cristian Pistol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat joi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului - Zalău (care include Tunelul Meseş) şi Zalău-Nuşfalău, ale Autostrăzii Transilvania, a anunţat directorul general Cristian Pistol.

Am relansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului - Zalău (care include Tunelul Meseş) şi Zalău-Nuşfalău, ale Autostrăzii Transilvania! Licitaţia anterioară a fost anulată tot astăzi în special din cauza creşterii preţurilor pe piaţa de profil. Documentaţia pentru noua procedură de achiziţie publică a fost deja transmisă la ANAP pentru validare", a scris acesta, pe pagina sa de Facebook.

Contractul pentru construcţia celor 41 de kilometri, din care 2,8 kilometri de tunel, are o perioadă de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare şi 60 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor).

Finanţarea pentru acest contract (cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR) va fi asigurată prin Programul Operaţional Transport (POT).

Contractul prevede inclusiv construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje, în lungime totală de aproximativ 13 kilometri, şi a Tunelului Meseş, în lungime de 2,89 kilometri.

După validarea documentaţiei de atribuire, vom publica în SICAP Anunţul de Participare pentru adjudecarea contractului, anunţ în cadrul căruia vom anunţa şi data limită pentru depunerea ofertelor", a adăugat Pistol.

La rândul lor, reprezentanții CNAIR au transmis, joi seara, că s-a anulat procedura de atribuire de licitaţie restrânsă pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 3B: Mihăieşti - Suplacu de Barcău, Subsecţiunea 3B3: Poarta Sălajului - Zalău, km 25+500 - km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş şi Subsecţiunea 3B4: Zalău - Nuşfalău, km 40+660 (km 40+637 3B3) - km 66+500, din cauza creşterilor de preţuri înregistrate pe piaţa de profil în ultima perioadă, precum şi pentru revizuirea documentaţiei în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent şi cu realitatea existentă în teren.

Tot astăzi, procedura de achiziţie publică a fost reluată prin încărcarea documentaţiei de atribuire în SICAP", spune Compania de drumuri.

După validarea documentaţiei de atribuire, CNAIR va putea publica Anunţul de Participare aferent contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite