Autostrada Ploiești – Buzău: stadiul lucrărilor pe primele două loturi

0
Publicat:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, în cursul acestei săptămâni, care este stadiul lucrărilor pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești – Buzău.

Din 22 august a început construcţia pe Lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti–Buzău, Foto: Arhivă Adevărul
Din 22 august a început construcţia pe Lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti–Buzău, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit datelor transmise de reprezentanții CNAIR pe pagina de Facebook, Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, împreună cu supervizorul, DRDP Buzău, reprezentat de ing. Sorin Robu – Rezident senior și ing. Mihnea Tabac - Inspector de drum și pod, însoțiți de reprezentanți ai asocierilor constructorilor, au efectuat o vizită în teren pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești – Buzău.

Astfel, pe lotul 1 Dumbrava - Mizil (km 0+000–km 21+000) s-au constat următoarele:

- S-au făcut deminări ale terenului pe 50 la sută din suprafață;

- Au început descărcările pentru trei situri arheologice;

- Pentru organizarea de șantier s-a decopertat zona, a fost montată stația de betoane și o parte dintre containere. De asemenea, săptămâna viitoare urmează să înceapă montarea stației de asfalt;

- S-a demarat acțiunea de montare a celor 10 panouri de identificare temporare.

În ceea ce privește lotul 2 Mizil–Stâlpu (km 21+000–km 49+350), specialiștii au constatat următoarele:

- La km. 49+350 se fac teste stabilizare teren de fundare cu lianți hidraulici;

- Între km 49+000 – 39+000 au fost realizate drumuri tehnologice temporare stânga – dreapta (acestea vor deveni permanente după finalizarea lucrării);

- Între km 39+000 – 37+000 este realizat drum tehnologic pe o singură parte;

- Se fac studii preliminare pentru demararea descărcărilor arheologice;

- S-a realizat deminarea terenului pe o suprafață de aproximativ 80 la sută;

- La km 22+134, Valea Cepturii, se realizează coloane forate pentru infrastructură pod;

- La km 24+000 se fac tratamente teren fundare cu lianți hidraulici.

Luna trecută au demarat lucrările de construcție pe Lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău.

Din 22 august începe construcţia pe Lotul 1 al autostrăzii Ploieşti – Buzău! CNAIR a dat astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pe lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR. Autostrada Ploieşti-Buzău este prima secţiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova (A7)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina da Facebook în data de 9 august.

La 20 iulie, ministrul Transporturilor anunţa că s-a emis ordinul de începere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri ai Autostrăzii A7, pe lotul Mizil – Pietroasele, din tronsonul Ploieşti – Buzău. Lucrările urmau să înceapă pe 11 august 2022.

Asocierea româno – bulgară SC CONI SRL – TRACE GROUP are la dispoziţie 20 de luni şi peste 1,24 miliarde de lei (fără TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri, a anunţat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lotul Mizil – Pietroasele este primul din cele 13 loturi ale A7 (Autostrada Moldova) care vor fi construite între Ploieşti şi Paşcani (320 kilometri) prin finanţare asigurată din PNRR. Contractul pentru construcţia lotului a fost semnat pe 7 iunie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite