Austria spune că Raiffeisen Bank International va face față unei posibile ieșiri din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În martie, RBI, în urma rezultatelor adunării generale a acționarilor, a decis să vândă sau să retragă din structura sa, „fiica” rusă a grupului.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Prezența în Rusia și eventuala încetare a activității nu reprezintă o „amenințare existențială” pentru grupul bancar Raiffeisen Bank International (RBI), a anunțat marți, Helmut Ettl, membru al consiliului de administrație al Autorității austriece pentru piețele financiare.

RBI va trece probabil printr-un proces dureros, dar [banca] va supraviețui”, a spus Attle pentru postul TV austriac ORF. El a vorbit pozitiv despre intenția grupului bancar de a părăsi Rusia.

În martie, în urma rezultatelor adunării generale a acționarilor, RBI a decis să vândă sau să retragă din structura sa „fiica” rusă a grupului. Ettl a explicat că a doua opțiune ar necesita permisiunea Băncii Centrale a Federației Ruse, precum și a Băncii Centrale Europene.

Mario Holzner, directorul Institutului de Cercetare Economică Internațională din Viena, a declarat că vânzarea sau renunțarea grupului bancar austriac RBI la filiala sa rusă va dura multe luni și este posibil ca acțiunea să se întindă până în 2024, iar băncile chineze sau indiene ar putea deveni potențiali cumpărători.

Anterior, grupul a anunțat că a închis conturile de corespondent pentru toate băncile rusești, cu excepția filialei sale din Rusia, Raiffeisenbank Rusia. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite